Sant Boi lidera de nou el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans

Imprimeix

Sis activistes participaran en els diferents actes previstos que se celebraran en setze ajuntaments catalans -nou baixllobregatins-.

Des de demà 29 de setembre i fins al pròxim 10 d'octubre sis defensors i defensores dels drets humans, de diferents països del món, visitaran Catalunya per donar a conèixer la seva tasca dins de les activitats programades enguany en el marc del projecte Ciutat Defensores dels Drets Humans. L'Ajuntament de Sant Boi lidera el projecte amb la Comissió Catalana d'Ajuda als Refugiats, l'Institut de Drets Humans de Catalunya i l'Institut Català Internacional per la Pau.

Les altres ciutats participants en el projecte són Santa Coloma de Gramenet, Sant Cugat del Vallès, Terrassa, Barberà del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Girona i Granollers, així com els municipis baixllobregatins d’Esplugues de Llobregat, El Prat, Sant Vicenç dels Horts, Castelldefels, Viladecans, Gavà, Molins de Rei i aquest any, per primera vegada, Sant Joan Despí.

Els ajuntaments promotors volen expressar el compromís de donar a conèixer la feina dels defensors i les defensores dels drets humans, tot ajudant a conscienciar la ciutadania de les ciutats participants sobre la necessitat d'integrar la defensa dels drets humans a la vida quotidiana.

Els convidats

Les persones convidades en aquesta ocasió són el sacerdot mexicà Pedro Pantoja Arreola, la cooperant espanyola Helena Maleno, Andrés Krakenberger, activitsta contra la pena de mort, l'activista keniana Ruth Mumbi, la guatemalenca Yolanda Oquelí, activista mediambiental, i Maryam al Kahawaja, de Bahrain. A més, l'organització ha iniciat una campanya per demanar l'alliberament de Victoire Ingabire Umuhoza, de Ruanda, i Wafae Charaf, de Marroc, empresonades a causa de la seva lluita en defensa dels drets humans.

Redacció / Foto: Arxiu