Collbató no vol l’exèrcit espanyol en el seu municipi

L’Ajuntament va aprovar en el Ple d’aquest mes de setembre una moció que insta a restringir les maniobres que duen a terme els militars al municipi i al parc natural de Montserrat.

El darrer Ple ordinari celebrat a Collbató es va aprovar per unanimitat una moció que insta a l'exèrcit espanyol a restringir les maniobres que venen duent a terme durant els darrers anys al municipi i el parc natural de Montserrat.

Segons ha pogut saber La Premsa del Baix, la presència de l'exèrcit espanyol al petit municipi del Baix Llobregat Nord altera sovint la vida quotidiana de la població, que ha manifestat repetidament el seu malestar, especialment quan aquests militars entren en contacte amb els veïns i els escolars del municipi, o ha interferit en l'activitat dels visitants al Parc Natural de Montserrat i les Coves del Salnitre.

Veure soldats uniformats i armats pels carrers del poble, o vehicles militars de gran tonatge circulant pels voltants de les escoles en horari d'entrada dels infants als centres educatius, són alguns dels episodis que han generat les protestes dels veïns. Unes protestes que s'han incrementat a causa del fet que en l'últim any hi ha hagut dos episodis on s'han vist implicats alguns menors i que han posat el to d'alerta.

Un desplegament de militars armats al voltant de l’àrea d’Esplai La Salut mentre alumnes d’educació infantil i primària esmorzaven en aquell espai natural per celebrar el Dijous Gras, va ser un d'ells. L'altre, i encara més dramàtic, va tenir lloc durant la visita a les Coves de Salnitre  d'uns menors procedents d'un territori en conflicte armat com és Ucraïna, un desplegament militar que va provocar l’estupefacció dels menors i fins i tot un atac d’angoixa a un dels nois.

Davant aquesta situació, l'equip de govern “valorem molt positivament que finalment hagi prosperat aquesta moció. El consistori no creu que hi hagi una correlació directa entre la pràctica de maniobres militars al poble en els darrers anys i la situació política actual a Catalunya, però sí creiem que era necessari manifestar públicament la nostra desaprovació envers els exercicis militars en el municipi, atès que els considerem contraris als valors de la pau que formen part dels projectes pedagògics dels centres educatius de Collbató i que es fomenten des de l’Ajuntament”, explica Dina Pérez, Regidora d’Educació, Benestar Social, Gent Gran, Sanitat, Comunicació i Transparència.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix