En marxa un procés per a la millora de la convivència amb els animals

Imprimeix

Un projecte a Olesa de Montserrat on participen els responsables polítics i tècnics dels departaments i/o regidories de Sanitat, Medi Ambient i Seguretat Ciutadana, entitats animalistes, associacions de veïns, partits polítics i professionals de l'àmbit.

L’Ajuntament d’Olesa pretén crear un protocol de protecció dels animals, i així regular la tinença dels mateixos. L’objectiu és que el municipi esdevingui una ciutat protectora, i que qualsevol ciutadà tingui clar què fer si es troba un animal abandonat o quines són les seves obligacions si té un animal a casa, entre altres. I es farà a travès d’un treball transversal entre departaments municipals i la implicació de la ciutadania. 

A partir d’una primera trobada, s’articularan grups de treball específics per abordar cadascuna de les problemàtiques plantejades, i segons les prioritats que s’estableixin, avançar en la cerca de solucions. 

Concretament els grups de treball que s’organitzaran seran quatre: el que abordi la gestió del servei de recollida d’animals abandonats, el que vetlli pel benestar animal (amb normativa inclosa), el que treballi per la bona convivència a la via pública, i un quart, centrat en els protocols d’actuació i la sensibilització ciutadana, que aposti per l’educació en aquest camp de les noves generacions. 

Redacció / Foto: gentcat.cat