La Peña Dominó cuinarà aquest dissabte les seves famoses Migas

Imprimeix

L’entitat cornellanenca ha decidit no participar diumenge a la Festa de la Rosa organitzada pel PSC en protesta per la decisió de deixar fora l’entitat com a responsable de cuinar per als assistents a l’acte. 

El pròxim diumenge 20 de setembre se celebrarà a la Pineda de Gavà (Gavà Mar) la tradicional Festa de la Rosa del PSC. Enguany, l’esdeveniment polític tindrà una absència molt destacada, la Peña Recreativa Cultural Dominó. L’entitat cornellanenca era l’encarregada de cuinar les famoses i tradicionals Migas sota l’atenta mirada del seu president, Antonio Martín.

A la Peña Dominó no ha caigut gaire bé que, aquest any, els dirigents del PSC l’hagin decidit deixar de costat i s’estimin un únic tipus de menjar per a tots els participants a l’acte (Las Migas eren gratuïtes). Segons ha pogut saber La Premsa del Baix de fonts socialistes, la principal raó ha estat una rebaixa en el pressupost que ha fet que la direcció socialista decidís no comptar amb l’entitat després de vint anys cuinant a la Festa de la Rosa.

En resposta a una decisió que, des de la Peña Dominó es pensa és injusta, la junta directiva de l’entitat cornellanenca ha decidit no anar a la Festa de la Rosa en senyal de protesta. “Sempre hem respòs a la crida del PSC i penso que hem estat el grup més nombrós que ha anat a tots actes del partit. No entenem la seva decisió i per la qual cosa hem decidit no estar enguany a Gavà i tampoc a les taules electorals a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de setembre”, assegura Antonio Martín.

Esmorzar gratuït

Tot i que els assistents a l’acte de la Festa de la Rosa del diumenge no podran gaudir de las Las Migas de la Peña Dominó, l’entitat ha decidit no deixar ningú sense poder tastar-les. Així, organitzarà un dia abans –el dissabte 19 de setembre a les 10 hores- un acte a la seva seu social de Cornellà de Llobregat on precisament Las Migas seran les grans protagonistes. “Hem decidit cuinar de forma gratuïta per a tothom perquè ningú es quedi sense poder menjar-les”, explica Antonio Martín. S’ha convidat a entitats i partits polítics de tots els signes a participar d’un acte que tindrà com eslògan “Levántate y vota”, ja que es vol aprofitar per enviar un missatge a totes les persones perquè vagin a votar el pròxim 27 de setembre.

Durant l’acte del dissabte també hi ha previst un homenatge a les gairebé cinquanta persones que han participat en els darrers anys en l’organització de Las Migas.

Redacció / Foto: PRC Dominó