ERC avisa d’un possible caos circulatori a Viladecans per les obres de l’outlet

Imprimeix

El partit republicà critica que l’Ajuntament hagi descartat alternatives ràpides per accedir a la C-31 i a la platja adduint poca densitat de trànsit, mentre que el consistori explica que té previst diverses actuacions per evitar problemes.

El Grup Municipal d’ERC-AM a l’Ajuntament de Viladecans adverteix que les obres del nou pont de la carretera de la Vila sobre la via del tren promogudes pel consistori i l’Institut Català del Sòl amenacen de tornar a col·lapsar els principals accessos a la ciutat, tal com ja va passar, segons ERC, amb el tancament del viaducte de la C-32 durant un any sencer per adequar-lo a les necessitats del futur centre comercial outlet.

Els republicans recorden que les obres obligaran a tallar completament la circulació per aquest ramal de la B-204 a partir del pròxim dilluns 21 de setembre i s’allargaran durant 10 mesos. En aquest sentit, ERC critica que l’Ajuntament hagi descartat alternatives ràpides per accedir a la C-31 i a la platja adduint poca densitat de trànsit.

La regidora d’ERC Viladecans, Myriam Moysset, ha explicat que “després de comprovar com l’Ajuntament descarta qualsevol alternativa per connectar amb la C-31 i el Camí de les Filipines sense haver d’anar a Gavà o Sant Boi, constatem dues realitats: d’una banda, la manca de voluntat de l’equip de govern per habilitar alternatives més ràpides i, de l’altra, els perjudicis que està causant l’outlet a Viladecans abans fins i tot de la seva posada en funcionament.”

La regidora republicana també ha afegit que “si quan es va tancar el viaducte de la C-32 es va construir una sortida provisional a l’autovia en direcció Castelldefels a l’alçada del Business Park, entenem que ara també es podria plantejar alguna alternativa provisional i excepcional que permetés la connexió amb la carretera de la Vila des del mateix municipi. És una qüestió de voluntat.”

Moysset ha conclòs que “tot i els estudis promoguts per l’Ajuntament, com a part interessada, que asseguren les bondats i els enormes beneficis que comportarà l’arribada de l’outlet, de moment a Viladecans només veiem i patim els seus inconvenients. Una inversió privada que a hores d'ara perjudica la qualitat de vida dels veïns.”

Resposta de l’Ajuntament

La Premsa del Baix ha volgut saber també l’opinió de l’Ajuntament sobre un tema que preocupa a molts conductors viladecanencs i d’altres que treballen a la ciutat. José Antonio Molina, director de l’Àrea d’Espai Públic, ha assegurat que “es tallarà aquest tram perquè no tenim cap altra alternativa” i afegeix que “és una via d’ús limitat –per anar a la platja i a l’aeroport- per la qual cosa considerem que no afectarà gaire als conductors i servei de transport públic” encara que reconeix que els primers dies “hi haurà una mica de desconcert pel desconeixement de les opcions alternatives.”

A més, Molina anuncia que des de l’Ajuntament s’han previst diverses actuacions per evitar el caos circulatori durant els nou mesos que estarà tallada al via: “De les quatre línies afectades d’autobús hem disposat itineraris alternatius. D’altra banda, obrirem diverses vies alternatives a la zona de Ca n’Alemany per a la circulació dels cotxes. També incrementarem la presència de Guàrdia Urbana i disposarem de més càmeres perquè els conductors estiguin ben informats de la situació en qualsevol moment.”

Redacció / Foto: ERC Viladecans