L’Hospital Sant Joan de Déu organitza una gran festa al Palau Robert

Imprimeix

La voluntat del centre és donar a conèixer a la població alguns dels programes que es duen gràcies a les donacions de la societat civil.

L’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues de Llobregat celebra, el pròxim 26 de setembre, la Festa dels Petits Valents als jardins del Palau Robert a Barcelona. La voluntat del centre hospitalari és donar a conèixer a la població alguns dels programes que es duen gràcies a les donacions de la societat civil. La festa, que enguany arriba a la cinquena edició, vol retre homenatge als pacients, i reconèixer la seva valentia, alegria, solidaritat i coratge a l’hora de fer front a la malaltia.

Una vintena d’activitats

A l’entrada al recinte del Palau Robert, els infants rebran una polsera que els converteix en “pacients” de l’Hospital i que els permet participar en una vintena de tallers lúdics que reprodueixen o estan relacionats amb les activitats d’assistència, solidaritat, recerca i innovació que es fan al centre. Podran conèixer i jugar amb els gossos que ajuden els infants hospitalitzats a recuperar-se; participar en tallers de musicoteràpia com els que es fan a l’Hospital; ballar amb la Gelocatila, una de les pallasses que acompanya als infants que han de ser operats quiròfan; guarir un nino de drap com els que fa servir una infermera psicòloga de l’Hospital per explicar als infants que han de ser sotmesos a una operació complexa en què consisteix la intervenció, i fins i tot convertir-se en científics per un dia.

Com a novetat, enguany els infants podran participar en el salvament d’una tortuga marina. Amb aquesta iniciativa, es pretén invertir els papers i convertir als més petits per un dia en “cuidadors”. A la Festa dels Petits Valents també hi seran presents els personatges del parc temàtic Port Aventura, que des de fa uns mesos col·labora amb l’Hospital i finançarà la nova UCI del centre valorada en tres milions d’euros.


Redacció / Foto: Arxiu