Una iniciativa ciutadana fa que El Papiol passi a l’acció solidària

Imprimeix

La petita localitat baixllobregatina es converteix en un centre d’operacions de l’enviament d’un contenidor d’articles procedents de diversos punts de Catalunya per als nadons dels refugiats siris.

La idea d’unes quantes mares vinculades a grups de criança -una d’elles papiolenca- d’organitzar un petit enviament de portanadons a Kos (Grècia) per als refugiats siris i de convidar uns quants amics a participar en el que havia de ser una petita campanya d’ajuda humanitària autogestionada ha desbordat les promotores de la iniciativa.

Col·labora l’Ajuntament

La proposta, a petició d’elles, s’ha anat compartint a facebook i grups de whatsapp per amics i amics dels amics, i en menys d’una setmana han aconseguit recollir “muntanyes i muntanyes” d’articles per a nadons, que ha superat la previsió inicial. Per poder continuar endavant amb la iniciativa, que se’ls escapava del control, han hagut de demanar la col·laboració de l’Ajuntament del Papiol, que ja els ha començat a prestar suport logístic i que els ha cedit els soterranis de la biblioteca municipal com a punt de recollida, per a aquest dissabte 12 de setembre, del material de l’enviament.

Montse Garcés, regidora de Serveis Socials i Cooperació del Papiol assegura que “per al Papiol, una població petita de quatre mil habitants, això representa una gran moguda que està mobilitzant a tothom. Estem preparant, fins i tot, en un operatiu especial per organitzar la quantitat de vehicles que esperem que vinguin dissabte.”

Una associació humanitària de Salt (Gironès) es farà càrrec d’enviar tot aquest material. En principi, està previst que aviat un contenidor surti per mar des de Barcelona. Ara, es demana la col·laboració per transportar tots els paquets des del Papiol fins al port.

Redacció / Foto: Arxiu