Arrenca la Coordinadora del Baix Nord per a la Recuperació d’Habitatges Buits

Imprimeix

A més farà un seguiment de la moció per a la sanció dels immobles permanentment desocupats propietat d’entitats financeres i altres grans empreses.

Els ajuntaments d’Olesa, Martorell, Esparreguera i Abrera, conjuntament amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca del Baix Llobregat Nord, han posat en marxa la Coordinadora del Baix Llobregat Nord per a la Recuperació d'Habitatges Buits i per fer un seguiment de la  moció per a la sanció dels immobles permanentment desocupats propietat d’entitats financeres i altres grans empreses, aprovada per aquests municipis. Amb aquesta coordinadora els quatre ajuntaments pretenen agrupar recursos i tenir més força per negociar amb les entitats bancàries i altres administració. La nova entitat s’ha presentat aquest migdia davant l'Ajuntament de Martorell, i ha comptat amb assistents de tots quatre consistoris.

Durant l’acte s’ha llegit un manifest que explica el posicionament d’aquests quatre ajuntaments en relació als habitatges buits i la seva voluntat de fer-la extensiva a altres municipis de la comarca. També s’ha llegit un manifest de la PAH del Baix Llobregat Nord. En el seu manifest, la nova Coordinadora de Baix Llobregat Nord per a la recuperació d’habitatges buits destaca la reticència d’algunes entitats financeres, especialment el BBVA, a l’hora de cedir els seus habitatges buits per a usos socials als ajuntaments, a entitats del tercer sector o bé posar-los al mercat amb preus de lloguer social.

Els ajuntaments implicats en la nova Coordinadora per a la Recuperació d’Habitatges Buits també tenen la voluntat de fer extensiva a altres ajuntaments baixllobregatins la seva iniciativa, per la qual cosa, s’enviarà una nova convocatòria de reunió amb el BBVA, ampliable a altres entitats, amb l’objectiu de recuperar els habitatges buits dels diferents municipis.

Redacció / Foto: Ajuntament d’Olesa de Montserrat