El Parc Agrari signa un conveni amb l'Associació Espigoladors

Imprimeix

Aquesta s’encarregarà del processament i la distribució de la fruita de l'Arborètum de la Masia de Can Comas.

El Consorci del Parc Agrari i l'Associació Espigoladors han signat un conveni perquè aquesta s'encarregui de la distribució i processament de les fruites collides a l'Arborètum de la Masia de Can Comas, seu del centre d'informació i les oficines del Parc Agrari del Baix Llobregat, a més de la realització d'activitats puntuals d'aprofitament alimentari. 

La col·laboració ve motivada pel fet de treballar amb una associació que, per una banda, dóna una part dels productes a entitats socials, fent accessibles aliments frescos, sans i saludables a persones que tenen dificultats per consumir-los, i, per una altra, converteix i comercialitza la resta en forma de conserves naturals i artesanals com ara melmelades, cremes i salses.

En tot aquest procés, a més, s'integren entitats socials receptores i col·lectius en risc d'exclusió social, fomentant així la dignitat de les persones i la generació d'oportunitats des d'un vessant transformadora.

En el marc d'aquesta col·laboració, el passat 11 de juny es va espigolar un camp de pastanagues de Josep Pañella, productor del Parc Agrari, i, posteriorment, es va realitzar un taller de cuina d'aprofitament de la pastanaga, a càrrec de Marta Cos. Actualment, ja s'han espigolat camps als municipis de Viladecans, Gavà i Sant Boi.

Patrimoni ecològic i cultural

L'Arborètum dels terrenys de Can Comas conté una col·lecció d'espècies i varietats tradicionals d'arbres fruiters cultivats en l'àmbit de la comarca del Baix Llobregat que han estat relegades per varietats noves més productives i comercials. El seu objectiu és mantenir el patrimoni ecològic i cultural, així com conservar un banc de material genètic que garanteixi la continuïtat d'aquestes varietats.

L'Associació Espigoladors  neix per lluitar contra el malbaratament alimentari, la dificultat d'accés a una alimentació sana, saludable i nutritiva de persones en situació de vulnerabilitat i la manca d'oportunitats d'aquestes persones. Té l'objectiu, també, de recuperar el valor dels aliments i concebre les minves alimentàries com un recurs i no com un residu atès que cap aliment en bon estat hauria de ser considerat un residu.

Redacció / Foto: Associació Espigoladors