Diversos espais públics de Sant Boi seran rehabilitats

Imprimeix

L'Ajuntament ha seleccionat els cinc projectes ciutadans que ajudaran a revitalitzar espais de la ciutat actualment en desús o amb un nivell baix d'activitat.

El consistori baixllobregatí va llançar fa mesos, mitjançant el Laboratori Cívic d'Emprenedoria i Economia Social (CoBoi), la convocatòria d'un concurs d'idees per donar nova vida a espais públics en desús mitjançant projectes innovadors amb valor social i amb un impacte positiu en el territori. Els projectes seleccionats reben suport municipal mitjançant formació, tallers de co-creació i assessorament especialitzat en projectes d'economia social. Darrere els projectes hi ha una vintena de persones. La majoria tenen menys de 30 anys. Són majoritàries les persones amb estudis universitaris i gairebé la meitat tenen experiència prèvia en temes d'emprenedoria social.

Fruit d’aquesta iniciativa s’han escollit cinc projectes escollits que són: Circula Cultura (espai de trobada sociocultural al barri de Marianao), The Goodbiker (taller de reparació i intercanvi de bicicletes), Juca (activitats extraescolars i jocs de taula), Eixam (comunitat virtual i física de petits negocis i entitats) i Óla (aparador temporal per a exposició i venda 'on line' i 'off line' de productes). Els espais on es duran a terme aquests projectes són els quioscos de la plaça Generalitat (Circula Cultura) i del carrer Bonaventura Calopa (The Goodbiker), el local municipal Can Boneu (Juca) i l'eix comercial del carrer Víctor Balaguer (Eixam i Óla). L'Ajuntament cedirà aquests espais a les persones promotores dels projectes seleccionats durant un període d'un any (prorrogable fins a quatre).

Redacció / Foto: Anoia Diari