Comencen els treballs de manteniment de les rondes de Barcelona

Imprimeix

La circulació es veurà afectada, a partir de demà, en el tram de la Ronda de Dalt comprès entre la sortida 10 de la B-20 i la incorporació 13 de la C-32 sentit Llobregat.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i el Consell Comarcal del Barcelonès han programat, per aquest estiu, una actuació de manteniment del ferm en un tram de la Ronda de Dalt de Barcelona, comprès entre la sortida 10 de la B-20 i la incorporació 13 de la C-32 sentit Llobregat, entre els termes de Barcelona i L’Hospitalet. Les obres milloraran les condicions de la via, amb una renovació de la capa de rodament i el pintat de la senyalització horitzontal. Els treballs s’executaran al llarg de dos caps de setmana del mes d’agost, en dues fases per evitar tallar el trànsit de la via. Es tracta d’unes actuacions coordinades per l’Ajuntament de Barcelona i la Guàrdia Urbana amb l’objectiu de minimitzar les afectacions al trànsit.

Els treballs previstos suposaran la renovació de quaranta mil metres quadrats de capa de rodament sonoreductor, i el pintat de la senyalització horitzontal d’aproximadament 6 quilòmetres de les Rondes de Barcelona.

De l’1 al 9 d’agost

Els treballs del primer cap de setmana s’iniciaran el dissabte 1 d’agost, a les 20 hores, i s’allargaran fins a les 18 hores del diumenge 2 d’agost. Es treballarà en els carrils ràpid i central i el carri lent restarà obert a la circulació.

El cap de setmana del 8-9 d’agost s’actuarà en el mateix tram amb la diferència que el carril ràpid serà el que resti obert al trànsit i que les entrades i sortides, a la Ronda, compreses entre la 10 i la 13 romandran tancades. Els treballs s’iniciaran el dissabte 8 d’agost, a les 15 hores, i s’allargaran fins a les 9 hores del diumenge 9 d’agost.

Les tasques de conservació i rehabilitació del ferm són necessàries per mantenir en condicions òptimes les Rondes de Barcelona, però tenen una afectació important en el trànsit de vehicles. Cal recordar que la Ronda de Dalt és la via amb major circulació de Catalunya, amb una intensitat mitjana diària que en algun tram supera els 160.000 vehicles.

Redacció / Foto: AMB