L’Aeroport inaugura un nou sistema de control fronterer de passatgers

Imprimeix

S'han desplegat un total de 24 llocs d'identificació automatitzats, 12 a la Terminal 1 i altres 12 a la Terminal 2 de la instal·lació aeroportuària que agilita els temps de pas en frontera dels viatgers, incrementa la seguretat i facilita la interconnexió amb altres sistemes.

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va inaugurar ahir a la tarda el sistema de Fronteres Intel·ligents implantat en l'Aeroport de Barcelona-El Prat per agilitar el pas fronterer de viatgers. Acompanyat per la delegada del Govern a Catalunya, Plans de Lluna, i per la directora de l'Aeroport de Barcelona-El Prat, Sonia Corrochano, Fernández Díaz ha conegut de primera mà el funcionament del dispositiu desplegat.

ABC System

El Sistema de Pas Automatitzat de Fronteres (ABC System), destinat a ciutadans de l'Espai Econòmic Europeu majors d'edat i que portin un passaport electrònic o un DNI electrònic, no solament agilita els temps de pas en frontera dels viatgers, sinó que comporta a més un increment de la seguretat i facilita la interconnexió amb altres sistemes. En total, hi ha desplegats 24 en l'Aeroport de Barcelona-El Prat, 12 en la Terminal 1 i altres 12 en la Terminal 2.

Comprovar la veracitat del document d'identificació electrònic, extreure la informació referent a imatge i empremta dactilar, capturar la imatge i l'empremta dactilar del passatger en viu i comparar-les amb les extretes del document d'identificació electrònic, i controlar les bases de dades policials per detectar a passatgers amb assenyalaments en vigor, són els controls que realitza el sistema.

El Sistema de Pas Automatitzat de Fronteres s'emmarca dins del Programa de Fronteres Intel·ligents (Smart Borders), cofinançat per la Comissió Europea, i que el seu objectiu és la integració de totes les fronteres aèries, marítimes i terrestres.

Redacció / Foto: Ministerio Interior