Verema infantil a les vinyes del parc de la Fontsanta

Imprimeix

Els nens i nenes que participen en els casals d'estiu de Sant Joan Despí recolliran el raïm, el premsaran amb el mètode tradicional, trepitjant-lo, i el deixaran llest per fer vinagre.

Des d’avui 27 de juliol i fins al pròxim dijous 30, un total de 125 infants que participen en els casals de Sant Joan Despí tindran una nova experiència per explicar. Durant tots aquests dies, participaran en una iniciativa que consistirà a fer la Verema a les vinyes del parc de la Fontsanta.

De fet, durant aquesta passada setmana ja van fer part de la feina del cicle de cultiu de la vinya dos grups de nens i nenes de Cornellà i Barcelona, que finalitzaran els infants de Sant Joan Despí aquests pròxims dies. Serà al parc de la Fontsanta, on l'any 2011 es va fer una plantació de 700 ceps per recuperar el passat agrícola de la ciutat en un espai de 1.600 metres quadrats. El lloc ha esdevingut un recurs pedagògic pel qual uns 700 nens i nenes d'escoles de Sant Joan Despí i d'altres poblacions de l'Àrea Metropolitana de Barcelona han passat aquest curs per cuidar-lo i mantenir-lo participant en diferents tasques.

Els infants santjoanencs es dedicaran a recollir el raïm de la varietat de merlot-, el premsaran amb el mètode tradicional, trepitjant-lo, i després, amb una premsa manual, acabaran d'extreure el most que envasaran i se'n portaran a casa perquè es faci vinagre.

Un projecte pedagògic

Les vinyes del parc de la Fontsanta s'han convertit en un excel·lent projecte pedagògic inclòs al programa Compartim un futur de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i al Pla d'Educació Ambiental de l'Ajuntament de Sant Joan Despí. 

Redacció / Foto: Arxiu