Cornellà de Llobregat es ‘posa guapa’ durant aquest estiu

Imprimeix

L’Ajuntament ha emprès diverses obres de millorar en equipaments esportius, mercats i a la via pública i el soterrament de la línia d’altra tensió a Fontsanta.

Aprofitant les setmanes de l’estiu, l'Ajuntament de Cornellà està duent a terme diverses obres de millora en equipaments, especialment esportius i educatius, quan és més fàcil compatibilitzar les obres amb el seu ús habitual per part de la ciutadania. Junt amb el soterrament de la línia elèctrica a Fontsanta, sumen inversions per valor de més de 3,6 milions d’euros finançat per l’AMB.

A les escoles, l’Ajuntament executa durant l’estiu obres de reforma a l’Escola Els Pins (amb un pressupost de 109.150,03 euros), al barri Centre; també reparacions al pati de l’Escola Mare de Déu de Montserrat (45.373,32 euros) a Sant Ildefons; a l’Escola Anselm Clavé, al barri Centre, (21.778,58 euros, a l’Escola Abat Oliba (21,758,41 euros), a Riera; i, finalment, es millorarà l’Escola Antoni Gaudí, a la Gavarra.

Pel que fa a equipaments esportius, destaca la nova instal·lació elèctrica del pavelló Riera, amb un pressupost de 71.923,57 euros; també s’ha decidit reforçar la il·luminació del camp de futbol de la UE Cornellà, al carrer Sorral del Riu, per un import de 37.759,73 euros, i es ressembrarà la gespa de l’estadi municipal de rugbi i atletisme, actuació que costarà 14.578,89 euros.

També durant l’estiu de 2015 es rehabilita el moll de càrrega del mercat de Sant Ildefons -foto- (import de 40.160,38 euros), així com l’execució d’obres de conservació i manteniment al carrer Ignasi Iglésias, al barri del Pedró (53.705,61 euros).

Cal mencionar, finalment, una altra obra de molt més abast en aquest cas, que és el soterrament de la línia elèctrica de 110 kV al barri de Fontsanta-Fatjó. Es tracta d’una inversió de 3,2 milions d’euros, a càrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i els ajuntaments de Cornellà i Sant Joan Despí, per eliminar el cablejat aeri d’alta tensió al barri. Afecta els carrers Priorat, Montserrat Roig i la part del parc de Can Corts més propera a la via de Renfe; va començar el mes de maig i s’allargarà durant set mesos.

Redacció / Foto: Arxiu