Llum verda per a la construcció d’un parc de bombers a Sant Vicenç

Imprimeix

La futura instal·lació tindrà una superfície de 500 metres quadrats i comptarà amb 32 bombers voluntaris de la secció activa i dos bombers veterans.

El conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Jordi Jané, i l’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras, han signat avui el conveni per construir un parc de bombers voluntaris al municipi baixllobregatí. L’edifici s’aixecarà en una parcel·la de terreny cedida pel consistori, d’uns 4.000 metres quadrats de superfície, situada al carrer Masia Can Coll amb el carrer Sant Joan.

L’alcalde Oriol Junqueras ha destacat la importància de tenir unes instal·lacions d’aquestes característiques al municipi. “Era una oportunitat per dotar a Sant Vicenç dels Horts d’unes instal·lacions que són importants per a qualsevol municipi i pel conjunt del país”, ha explicat durant la seva intervenció en l’acte. “Sant Vicenç dels Horts reivindica amb molta modèstia, però també amb fermesa, un cert paper de dotar de serveis els municipis del seu entorn. Una funció que ve determinada per la nostra ubicació geogràfica i per la correlació demogràfica d’aquests municipis”, ha afegit Junqueras.

D’altra banda, el titular d’Interior, Jordi Jané, ha manifestat que està molt agraït a l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts per la cessió dels terrenys que permetrà aixecar el nou equipament i ha assegurat que des del Departament d’Interior “posarem tot el nostre esforç en ajudar a l’àmbit del Baix Llobregat perquè disposi d’una bona eina per a la prevenció i extinció d’incendis”. El parc donarà servei a Sant Vicenç dels Horts i municipis pròxims com Santa Coloma de Cervelló, Vallirana, Torrelles, La Palma i Pallejà, entre d’altres.

Característiques

L’edifici tindrà una superfície de 500 metres quadrats i està previst que disposi de planta baixa destinada a zona de vehicles, despatxos i zona d’equipaments (magatzem, neteja, arxiu, sala EPIs i gimnàs) i planta primera destinada a sala d’estar, zona de descans, zona de vestidors i serveis. A més, el parc comptarà amb 32 bombers voluntaris de la secció activa i dos bombers veterans. Pel que fa a vehicles, tindrà un BUP (Bomba Urbana Pesant), un BRP (Bomba Rural Pesant) i la Unitat de Personal i de Càrrega.

Amb el nou equipament, el Departament d’Interior i l’Ajuntament afirmen que es millorarà la prestació del servei de prevenció i extinció d’incendis i el de salvaments en aquest territori. El consistori municipal va aprovar definitivament el projecte executiu per construir el nou edifici el setembre del 2014 i, actualment, la construcció d’aquesta nau es troba en fase d’adjudicació. En l’actualitat no hi ha parc de bombers a Sant Vicenç dels Horts i de moment s’utilitza l’edifici de Santa Coloma de Cervelló, que deixarà de ser operatiu perquè presenta mancances.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts