Màxima nota dels centres docents d’Esplugues per a l’Agent Tutor

Imprimeix

Destaquen “la immediatesa en l’atenció” i “l’eficàcia” d’aquesta eina en la mediació en conflictes.

Un any més, l’Agent Tutor d’Esplugues de Llobregat, el policia local Manel Muñoz, ha tornat a aconseguir una gran valoració per part dels equips directius dels vuit centres docents en què actua com a mediador en conflictes, el policia local Manel Muñoz. Entre els aspectes a destacar, segons una enquesta, les escoles i instituts coincideixen a assenyalar “la immediatesa i rapidesa de l’atenció” en cas de conflictes i “la consideració amb l’alumnat”, i entenen la presència d’aquesta figura als centres com a “imprescindible i necessària”.

Seixanta intervencions

Durant el darrer curs escolar, l’Agent Tutor ha realitzat 61 intervencions als centres de secundària i batxillerat i s’ha reunit amb 131 joves. A primària s'han fet 4 intervencions i s’han entrevistat 14 infants. Gairebé la totalitat dels conflictes detectats s'han resolt mitjançant mediació i mesures educatives aplicades pels instituts i escoles.

Pel que fa a les activitats complementàries a la tasca de mediació de l’Agent Tutor, destaquen el taller sobre bullying, en col·laboració amb la Fundació Pere Tarrés i en el marc de l'Audiència Pública als nois i noies de 4t d'ESO; una xerrada del jutge de menors de Barcelona adreçada a l’alumnat de 4t d'ESO sobre justícia juvenil i responsabilitat dels menors; i les xerrades sobre ciberassetjament, adreçades a primària i secundària i a pares i mares, a càrrec de professionals del centre Psicosedna.

El projecte Agent Tutor, una iniciativa pionera de l’Ajuntament d’Esplugues, va ser implantat als instituts de la ciutat l’any 2009 i en els darrers dos anys s’ha estés també a les escoles.

Redacció / Foto: La VanguardiaC