Les Festes del Mar de Castelldefels tindran els seus focs artificials

Imprimeix

El consistori municipal i els responsables de l’Aeroport de Barcelona-el Prat han arribat a un acord per a la seva celebració.

L’Ajuntament de Castelldefels ha tancat definitivament la polèmica que es va crear davant la possibilitat que l’Aeroport Barcelona-el Prat cancel·laria la celebració dels focs artificials amb motiu de les Festes del Mar d’aquest pròxim cap de setmana. Segons un comunicat del consistori municipal, i després de diverses reunions entre les dues parts, hi haurà el tradicional espectacle pirotècnic aquest pròxim dissabte que, en els pitjors dels casos, es retardaria mitja hora.

Segons fons de l’Aeroport de Barcelona-el Prat els focs artificials, durant les Festes del Mar i la Festa Major d’agost, es podrien suspendre sempre i quan s’apliqués la normativa de l’Agència estatal de Seguretat (AESA) i d’Enaire en determinades circumstàncies meteorològiques adverses que obliguessin a canviar la configuració habitual de les pistes de la instal·lació aeroportuària, un fet que obligaria a modificar la ruta dels avions i afectaria directament la celebració de l’espectacle pirotècnic.

Paral·lelament, l'alcaldessa de Castelldefels, Candela López, ha cursat instruccions a l'OMSICA (Oficina Municipal de Seguiment i Control de l'Aeroport) perquè sol·liciti la convocatòria urgent i excepcional d'un GTTR (Grup de Treball Tècnic de Soroll) on es presentarien les solucions tècniques que proposa el consistori.

Redacció / Foto: Arxiu