Menys alumnes en cicles formatius de grau mitjà i en educació infantil

Imprimeix

Segons el Consell Comarcal, el curs 2013-2014, el 67,3% dels centres educatius del Baix Llobregat van ser de titularitat pública, mentre que el 72,6% de l’alumnat en l’ensenyament obligatori com a no obligatori es van matricular en escoles públiques.

Segons dades facilitades pel Consell Comarcal del Baix Llobregat, a partir de les estadístiques del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, la comarca va registrar el curs escolar 2013-14 un total de 690 infants menys matriculats en educació infantil (0 a 6 anys) i 254 alumnes menys matriculats en cicles formatius de grau mitjà: augmenta en un 0,9% l’alumnat escolaritzat al Baix Llobregat. Cicles Formatius de Grau Superior (amb un 3% més) i Educació Secundària Obligatòria (amb un 2,8% més) són els nivells educatius amb major augment d’alumnat a la comarca. En canvi, els nivells educatius preobligatoris (educació infantil) i cicles formatius de grau mitjà registren un descens d’alumnes matriculats (-2 i -5% respectivament).

Alumnat

El 67,3% dels centres educatius del Baix Llobregat són de titularitat pública, mentre que el 72,6% de l’alumnat tant a nivells educatius obligatoris com no obligatoris (infantil, batxillerat i cicles formatius de grau) es va matricular en centres de titularitat pública. Respecte el curs 2012-2013 va augmentar els centres d’educació infantil de primer cicle de titularitat privada; va disminuir l’oferta d’educació primària de titularitat privada i es va mantenir el nombre de centres educatius en la resta de nivells i titularitat. El percentatge d'alumnat estranger (10,2%) va continuar disminuint.

Èxit Escolar

7 de cada 10 alumnes matriculats (69,4%) en Educació Secundària Obligatòria van promocinar de curs sense cap àrea pendent al Baix Llobregat. Respecte el curs anterior, va augmentar el percentatge d'alumnat que es va graduar en ESO a la comarca. El percentatge d'alumnat que va repetir curs a l'ESO no va superar el 10%. El tercer curs d'ESO és el que va concentrar un major nombre d'alumnes que va repetir curs.

La diferència per sexes en l'avaluació a l'ESO continua sent palesa. Les noies continuen presentant un major percentatge d'èxit escolar (en els primers cursos d'ESO es registra un diferencial de 12 punts percentuals) i un menor percentatge de repetició de cursos.

Personal docent

El personal docent a la comarca respon a l’estructura dels centres educatius. Així, s’observa un predomini del personal docent en centres de titularitat pública. Augmenta en tots els nivells educatius i en els centres de titularitat pública i privada, el nombre de personal docent (8,2% més que en el curs 2012-2013). Els centres que ofereixen educació infantil i primària de titularitat pública (els CEIP) són els que han registrat un major augment (un 16,3% més).

Redacció / Foto: Arxiu