Millores a l'estació d'aforament del riu Llobregat a Sant Vicenç dels Horts

Imprimeix

Els treballs realitzats per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) fa possible una millor gestió i control del cabal circulant del riu en el seu tram baix, amb la neteja de tota la instal·lació i el recalibrat el sensor que permet controlar el cabal

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha estat desenvolupant recentment diverses actuacions de manteniment i millora a l’estació d’aforament del riu Llobregat al seu pas per Sant Vicenç dels Horts. Les actuacions desenvolupades han consistit principalment en la neteja de tota la instal·lació -retirada de restes de vegetació i sorres- i recalibrar els equips automàtics de mesura del nivell del riu que s’utilitzen per al control del cabal circulant.

Aquests treballs s’engloben dins les tasques que l’Agència Catalana de l’Aigua desenvolupa de manera periòdica per al manteniment i la millora funcional i tecnològica en infraestructures de control de la seva propietat, amb l’objectiu de garantir una correcta informació en temps real de diverses variables de control hidrològic de gran importància per a la gestió dels recursos hídrics i episodis d’avinguda a les conques internes de Catalunya.

Què és una estació d’aforament?

És una instal·lació situada en un punt d’un corrent d’aigua i dotada dels dispositius tecnològics adequats per mesurar-ne i transmetre la dada de nivell d’aigua, entre d’altres. Actualment existeixen 92 punts de control fonamentals a Catalunya per a la gestió, control i explotació dels recursos hídrics. Precisament l’estació d’aforament del riu Llobregat al seu pas per Sant Vicenç dels Horts és vital per al control i gestió de possibles avingudes en el tram baix del riu.

Redacció / Foto: ACA