Els treballadors de la General Cable es manifestaran demà davant del Parlament

Imprimeix

Entre els quals es trobaran els de la planta que té la multinacional americana a Abrera, una de les més afectades per l’ERE d’extinció que afectarà gran part de la plantilla.

Treballadors i treballadores de l’empresa multinacional nord-americana General Cable SL estan convocats a la manifestació que hi ha programada per demà 30 de juny davant del Parlament de Catalunya (des de les 12 del migdia fins a les 14.30 hores). No faltaran els que treballen a la planta d’Abrera, una de les més afectades.

Els treballadors protesten per la decisió que a pres la direcció del grup, que a principis de juny va anunciar un ERE d’extinció sobre 290 llocs de treball, és a dir, un 30% de la plantilla actual es veuria afectada. Segons fons dels treballadors s’assegura que “les plantes catalanes del grup són viables i amb una més que òptima càrrega de treball. Davant d’aquesta situació i alarmats pel costant desaparèixer de llocs de treball hem decidit declarar-nos en vaga indefinida”.

Abrera, la gran afectada

Les plantes d’Abrera i Manlleu hauran de suportar més del 90% dels acomiadaments -124 i 130 respectivament-. Així, a la planta d’Abrera es passarà de 216 a 83 persones. Segons representants dels treballadors, la planta d’Abrera estava realitzant torns de capa de setmana i, a més, fent us de la borsa d’hores. A més, la plantilla estava sent reforçada per persones procedents d’ETT com a conseqüència de la gran demanda de feina que hi havia.

Redacció / Foto: Part Socials Grup General Cable