Es fa públic la segona fase del nou col·lector de salmorres

Imprimeix

La instal·lació, que tindrà una longitud de 112 km, transcorrerà per uns 22 municipis de les comarques del Bages i el Baix Llobregat amb una capacitat de transport de 317 litres/segon, i un pressupostat en prop de 99 milions d’euros.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha posat aquesta setmana a informació pública el projecte constructiu de millora tècnica i de la capacitat hidràulica del col·lector de salmorres de la conca del Llobregat, en el tram comprès entre Cardona i Balsareny fins a Abrera i el tram final entre el Prat de Llobregat i Depurbaix. El col·lector de salmorres és una conducció que transcorre des de fa 30 anys entre el Bages i el Prat de Llobregat i que transporta l’aigua de les surgències salines i les procedents de l’activitat minera de la Catalunya central. Aquesta aigua amb elevades concentracions de sal arriba fins a l’efluent de la depuradora del Prat per a ser traslladada mar endins. En el 2009 es va posar en servei el desdoblament del col·lector en el tram comprès entre Abrera i El Prat de Llobregat (Fase I Tram Abrera –El Prat de Llobregat).

Més de 100 quilòmetres

Aquesta nova conducció, que tindrà una longitud de 112 quilòmetres, transcorrerà per un total de 22 municipis de les comarques del Bages i el Baix Llobregat: Abrera, Balsareny, Callús, Cardona, Castellbell i el Vilar, Castellgalí, el Prat de Llobregat, Esparreguera, Fonollosa, Manresa, Monistrol de Montserrat, Navàs, Olesa de Montserrat, Pont de Vilomara i Rocafort, Sallent, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Mateu de Bages, Santpedor, Sant Vicenç de Castellet, Súria i Talamanca.

Un cost d’uns 100 milions

El nou col·lector, pressupostat en prop de 99 milions d’euros, tindrà una capacitat de transport de 317 litres/segon (152 litres/segon més que l’actual). Està previst que l’execució de les obres comenci l’any vinent i que el sistema de finançament sigui en règim de concessió. 

Redacció / Foto: Generalitat de Catalunya