S’incorporen 21 persones d'informació i vigilància contra incendis forestals

Imprimeix

El centre de control del Baix Llobregat estarà ubicat a la Regió d'Emergències Metropolitana Sud dels Bombers, a Sant Boi de Llobregat.

El passat divendres es va iniciar el Pla d’Informació i Vigilància (PVI) contra incendis forestals que desenvolupa cada any la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb els ajuntaments, consells comarcals i les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF).  Una campanya que durarà fins a l'1 de setembre. Pel que fa a la comarca del Baix Llobregat, comptarà amb un equip de 21 persones contractades per aquest dispositiu, que atendran set rutes mòbils i un punt de guaita fix situat a la Desfeta, a Gavà, dins el Parc del Garraf. El centre de control del Baix Llobregat estarà ubicat a la Regió d'Emergències Metropolitana Sud dels Bombers, a Sant Boi de Llobregat.

El Pla d'informació i vigilància (PVI) forma part del programa de suport als municipis en la prevenció dels incendis forestals, que té com a finalitat principal d'evitar-los i limitar-ne els seus efectes. El programa desenvolupa accions informatives a la població i dissuasives de pràctiques amb risc, així com d'anticipació a l'inici i propagació d'un incendi forestal.

Prop de 2,5 milions d’euros de pressupost

A la campanya d'aquest any hi participen, a banda de la Diputació de Barcelona, 265 ajuntaments, 118 ADF, 9 Federacions d'ADF, 10 consells comarcals i cinc consorcis territorials. La Generalitat de Catalunya també hi col·labora a través de diverses Direccions Generals cedint instal·lacions. La campanya de vigilància d'aquest any, que disposa d'un pressupost de 2.462.114 €, durarà fins al dia 1 de setembre, amb l'excepció de les 8 rutes de període reduït del nord d'Osona i del Berguedà que finalitzaran el 17 d'agost.

Rutes mòbils a la zona de vigilància del Baix Llobregat

Codi               Municipis de la ruta

U35               Collbató / Esparreguera / Olesa de Montserrat

U36               Abrera / Castellbisbal

U37               Castellví de Rosanes / Martorell / Sant Andreu de la Barca / Sant Esteve Sesrovires

U38               Corbera / Pallejà / La Palma de Cervelló

U39               Cervelló / Sant Vicenç dels Horts / Vallirana

U40               Sant Boi de Llobregat / Sant Climent de Llobregat / Santa Coloma de Cervelló / Torrelles de Llobregat

U41               Begues / Castelldefels / Gavà / Viladecans

Redacció / Foto: Arxiu