El Consell Consultiu de la Gent Gran vol més presència als nous consistoris

Imprimeix

També demana que els problemes i necessitats de les persones grans siguin inclosos a les polítiques que es desenvolupin en l’àmbit municipal.

El Consell Consultiu de la Gent Gran, l’òrgan de participació i consulta de la gent gran del Baix Llobregat, ha fet arribar a tots els partits polítics amb representació comarcal algunes propostes de cara a la constitució dels nous ajuntaments. Es demana que els problemes i necessitats de les persones grans siguin inclosos a les polítiques que es desenvolupin en l’àmbit municipal de forma global i transversal a tots els àmbits i departaments implicats.

D’altra banda també es destaca la importància de garantir la presència de persones grans en els òrgans de participació i representació política, de manera que hi hagi persones grans que representin al col·lectiu a les institucions. En aquest sentit, també s’assenyala la necessitat que tots els consistoris creïn o mantinguin una regidoria específica de gent gran.

Per últim, s’insta al govern de la Generalitat i a tots els partits polítics amb representació al Parlament de Catalunya a elaborar una llei específica que reconegui els drets i deures de les persones grans, tal com ja existeix en els àmbits d’infància, joventut o igualtat.

Redacció / Foto: Arxiu