L’Ajuntament de Pallejà destina més de 8.000 € a projectes de cooperació i solidaritat

Imprimeix

Les aportacions econòmiques del consistori volen ajudar a la població més afectada per crisis humanitàries o amb necessitats bàsiques.

L’Ajuntament de Pallejà destina un percentatge del seu pressupost municipal a projectes de cooperació i solidaritat. El consistori baixllobregatí va aprovar les aportacions econòmiques per al 2015 amb l’objectiu d’ajudar als països més afectats per crisis humanitàries i garantir necessitats bàsiques de la població com aigua, productes sanitaris i també donar suport a projectes socials destinats a la infància i l’adolescència, a dones víctimes de la violència i a persones amb risc d’exclusió social. En total més de 8.000 euros.

L’Ajuntament ha atorgat la quantitat de 1.000 € a Arrels Fundació per al seu programa d’allotjament digne i estable i seguiment individualitzat. La mateixa quantitat reben la Fundació Privada Ared, pel seu projecte d’integració social i laboral de dones amb risc d’exclusió social, la Fundació Privada Catalana Comtal pel projecte Cuinant el futur i l’ONG Mans Mercedàries que treballa en el finançament de les despeses de funcionament i beques d’un centre educatiu a Manila (Filipines).

A través dels Fons Català de Cooperació al Desenvolupament s’han finançat també altres projectes. A la campanya d’emergència en resposta al terratrèmol del Nepal s’hi ha destinat 500 €. També s’ha aprovat una aportació de 1000 € per al projecte del Centre de Formació i Ocupació per a dones de Tujereng, a Gàmbia, 1000 € més per a la construcció de cinc noves aules i un laboratori en el centre de Vengalamma Cheruvu, situat en el districte d’Anantapur (Índia), i també la mateixa quantitat per a fer front a les despeses de material del St. John of god catholic hospital de Mabesseneh-Lunsar per a fer front al brot de febre hemorràgica causada pel virus de l’Èbola. Finalment, 675,54 € es destinaran a la construcció d’un pou d’aigua que servirà per a proveir una escola d’infermeria del Camerún.

Redacció / Foto: Arxiu