Sant Boi engega un programa europeu contra l’atur juvenil

Imprimeix

L’Ajuntament participa en la Xarxa del Programa de Garantia Juvenil adreçat a joves més grans de 16 anys i menors de 25 anys.

L’Ajuntament de Sant Boi té una nova eina per lluitar contra l’atur juvenil. El Servei d'Informació Juvenil El Punt, ubicat a Can Massallera, forma part de la Xarxa d'Impulsors del Programa de Garantia Juvenil. La Generalitat de Catalunya oferirà, en un termini de quatre mesos, una oferta de treball, pràctiques o formació a aquelles persones joves que acompleixin els requisits. El col·lectiu de joves susceptibles de rebre la Garantia Juvenil inclou les persones més grans de 16 anys i menors de 25 anys, o menors de 30 anys en el cas de joves amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%, inscrits o no als serveis d'ocupació, i que no tenen feina ni estan formant-se.

Una tècnica impulsora de la Garantia Juvenil d'El Punt farà promoció i difusió del programa, inscripcions, assessorament i orientació (professional, formativa i laboral) a joves del municipi. Tanmateix farà el seguiment i tutorització durant i després de la participació en les polítiques actives d'ocupació o en els programes específics que s'articulin; també establirà relació i coordinació amb els agents d'ocupació i joventut del municipi i amb els tècnics de la xarxa i, finalment, l'avaluació de les actuacions que es desenvolupin dins del Programa de Garantia Juvenil.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Boi