Apassiona't amb la Setmana Santa de Sant Vicenç dels Horts

Imprimeix

Es van encetar els actes programats que fan del municipi un dels centres neuràlgics més importants de Catalunya d’aquesta festa religiosa cristiana

Si parlem de Setmana Santa a Catalunya parlem de Sant Vicenç dels Horts. El municipi baixllobregatí es converteix durant aquests dies un dels centres neuràlgics on es viu de forma única i diversa aquesta festa religiosa cristiana, que sorprèn i emociona visitants d’arreu.

cosdelsportants

Presentació

El passat divendres 31 de març es van celebrar els tres primers actes. Hi va haver la benedicció de rams i posterior processó de rams des de la plaça de la Creu. També es va fer la Desfilada dels Armats del Cos de Portants del sant Crist (amb sortida des del Casal Parroquial fins a la plaça de la Vila). I es va presentar, a la Societat La Vicentina, la Setmana Santa de Sant Vicenç dels Horts. A més, hi va haver una breu representació de l’Auto Sacramental i l’actuació d’Antonio Cortés.

svh desfiladadarmats 27

EL PROGRAMA clíca aquí

La Processó del Silenci és una de les més antigues i reconegudes de Catalunya. Els seus orígens es remunten al segle XVI: tot apunta que va néixer pels volts de 1587, arran la representació de l’Auto Sacramental. En conseqüència, la nostra ciutat és bressol de dues de les manifestacions culturals més antigues que perviuen a Catalunya.

processódelsiclenci

Fruit de la vitalitat cívica i cultural de Sant Vicenç dels Horts, fa vint-i-cinc anys va néixer la processó de Dijous Sant. Any rere any, saeta a saeta, s’ha convertit en un fenomen cultural únic al nostre entorn, gràcies a la il·lusió d’un grup de vicentins i vicentines d’ascendència andalusa que mantenen viva una herència cultural enriquidora.

processo dijous sant min

És així, amb la feina conjunta del Cos de Portants del Sant Crist i de la Cofradía del Santísimo Cristo de la Salud y Nuestra Señora de la Soledad, que la diversitat ha esdevingut un valor afegit de la Setmana Santa vicentina, amb una identitat integradora i rica que la fa única a Catalunya.

processo

Des de l’Ajuntament obren les portes a tots els visitants a gaudir de la Passió per Setmana Santa, que s’escampa per Sant Vicenç dels Horts amb varietat de propostes: a més de les processons i l’Auto Sacramental, també les desfilades d’armats i vestals, el concert de bandes, els trasllats de passos o el Via Crucis, entre d’altres.

autosacramental

L’alcalde de la ciutat, Miguel Comino, destaca el caràcter “integrador i divers” de la festa: “Parlar de Setmana Santa a Catalunya és parlar de Sant Vicenç dels Horts, ja que comptem amb una Setmana Santa única i diversa, que sorprèn i emociona visitants d’arreu”. També posa en valor la tasca de les entitats: amb la feina conjunta del Cos de Portants del Sant Crist i de la Cofradía del Santísimo Cristo de la Salud y Nuestra Señora de la Soledad, que la diversitat ha esdevingut un valor afegit de la Setmana Santa vicentina, amb una identitat integradora i rica que la fa única a Catalunya.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Vicenç dels Horts-CTBLL