Els Lakers retiren la samarreta de Pau Gasol i passa a ser una llegenda

El de Sant Boi de Llobregat va ser homenatjat al Crypto.com Arena de Los Ángeles amb el record especial a Kobe Bryant en el seu emotiu discurs

Pau Gasol ja té la seva samarreta amb el dorsal número 16 penjada al sostre del Crypto.com Arena de Los Ángeles, juntament amb alguns dels millors jugadors de bàsquet que han defensat els colors dels Lakers. Aquesta matinada, la samarreta ja llueix al costat del seu ‘germà’ Kobe Bryant. Els dos es va unir per arribar a tres finals consecutives de l’NBA i guanya dos campionats.

3TGKI2FWCOMG6ZIG7FHKCRTGUY

L'homenatge s'ha realitzat durant el descans del partit dels Lakers contra els Memphis Grizzlies. L'equip de Gasol va programar la cerimònia per a aquesta trobada per una molt bona raó: va jugar les seves primeres set temporades en l'NBA amb els Grizzlies, el seu primer equip que li va donar l'oportunitat de debutar en l'NBA amb 21 anys d'edat.

homenaje a gasol

0a31923a f127 492a a0ec c7bd9e740458 16 9 aspect ratio default 0

La cerimònia va durar quinze minuts. La samarreta del de Sant Boi de Llobregat es va col·locar a la part alta del Crypto Arena. Gasol va començar el seu discurs mirant cap al cel i recordant a Bryant. ““Moltes gràcies, quin sentiment tan increïble, quin gran honor rebre aquest homenatge. Orgullós de pertànyer a la teva família”, ha dit de seguida. El pavelló ha victorejat a Bryant i ha aplaudit a Gasol que va donar un discurs de cinc minuts en el qual va esmentar la seva esposa i va agrair a la franquícia:"He gaudit molt." 

QSTOSQRQGPAXVIX7W7Y3LNLGCM

NSGPCUQIXHJHDNUOVDWF2SU6NY

Declaracions

Un Pau Gasol emocionat va comparèixer abans del seu tribut per a agrair a tots els que li han acompanyat en aquest gran viatge. "És increïble. Tot el que puc dir és gràcies", va dir en una roda de premsa en l'estadi dels Lakers en les hores prèvies al seu tribut. De tornada en el Staples Center (ara anomenat Crypto.com Sorra), Gasol, amb els seus dos anells de campió amb els Lakers en els dits, es va mostrar commogut pels "molts records" que té d'aquest lloc. "Van ser moltes vegades caminant per aquests passadissos com a jugador, moltes nits especials en aquest recinte. Em sento com si encara tingués uns trenta anys, però ja no els tinc", va fer broma.

FSNAMH2GWHD3LEAOCTMU5ZFQVM

"Soc molt afortunat d'haver-hi gaudit un capítol tan especial jugant al bàsquet i l'NBA (...). Aquesta nit amb l'expectació, l'emoció, l'honor que rebré. És tan gran per a mi. És realment difícil de processar", va apuntar.

gettyimages 1471985122

L'esportista va reconèixer que la seva carrera va passar "com un parpelleig" i que el nen que estava "jugant al bàsquet a l'escola" amb els seus amics "de sobte" es va trobar competint en l'NBA i per a "la franquícia més gran del bàsquet". "Però aquesta nit realment excedeix qualsevol somni o expectació que hagi tingut. Significa tant...", va afegir.

QAIKMGHONBT452TUVZPCBDO3WE

Gasol es va definir com "una persona bastant estable i moderada" però va assegurar que les emocions que sent són com "alienes" i "molt fortes". "Estan passant tantes coses per dins que és difícil traslladar-les, contenir-les, voler deixar que flueixin... Per això em veieu una mica fent com d'equilibrista (...). Fins i tot dona com a vertigen i et sobrepassa", va descriure.

Kobe Bryant

Gasol també es va referir a Kobe Bryant, amb qui va formar una aliança extraordinària dins i fora de la pista i l'absència de la qual li pesa especialment. "És significatiu, poderós, trist, feliç, dolorós. Són moltes coses", va indicar sobre els seus sentiments oposats. "Definitivament em va inspirar i em va mostrar el que es necessita perquè siguis el millor jugador que pots ser. L'ètica de treball, la dedicació, la mentalitat... Em va reptar per a ser millor", va explicar.

1580300998 169579 1580301077 noticia normal recorte1 1

FOQ5VWKBOFOWLKUJUCGHGJVICA

Encara que sens dubte el més important per al de Sant Boi va ser veure el seu nom i el seu número al costat dels del seu 'germà', el desaparegut Kobe Bryant amb el 8 i el 24. "Simplement estar en aquest grup tan selecte i excepcional de jugadors i llegendes d'aquest esport i aquesta franquícia és un reconeixement molt gran. És difícil posar-li nom", va afirmar

Dotze dorsals

Del sostre pengen dotze dorsals i un micròfon. Aquest últim en honor a Chick Hearn, mític narrador dels Lakers des de la dècada de 1960 fins a 2002. La llista està formada per Jamal Wilkes (52), Wilt Chamberlain (13), Elgin Baylor (22), Gail Goodrich (25), Kobe Bryant (8 i 24), Jerry West (44), Earving 'Magic' Johnson (32), James Worthy (42), Kareem Abdul-Jabbar (32), Shaquille O,Neal (34) i George Mikan (99). I des d’avui Pau Gasol (16). 

OH2JBUQFVSPCJWJD6WXAPVUJCM

estandar 1280x1024

Mural homenatge

D'atra banda, l'Ajuntament de Sant Boi va presentar un mural gegant que li ret homenatge. Una acció promoguda per Banco Santander amb la col·laboració del consistori i la Gasol Foundation. L'ha creat 'in situ' durant els últims dies l'artista urbà Tirso Juan Paz, 'Bublegum'. És un retrat de l'esportista santboià que ocupa la part superior de la façana del Complex Esportiu Pau Gasol, just davant de l'escola Llor. S'hi veuen el seu rostre de jove i l'actual al costat de la samarreta amb el número 16.

Mural Pau Gasol

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha afirmat que "els germans Gasol són els grans ambaixadors de la marca Sant Boi en el món" i ha afegit que "des de la ciutat on van néixer, avui volem sumar-nos a l'homenatge que Pau ha rebut aquesta matinada a Los Angeles pels seus èxits esportius". A més, des del divendres dia 3 i fins a demà 9 de març, una samarreta gegant de 68m2 penja a la façana de l'Ajuntament de Sant Boi per iniciativa de NBA Spain com un homenatge i un reconeixement més de la ciutat a la seva figura de llegenda.

Redacció / Fotos: EFE-Marca-Aj. Sant Boi de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix