“Els clubs ja s’han adonat de qui són Àlex Talavera i Juanjo Isern”

Imprimeix

L'exvicepresident de la Federació Catalana de Futbol i actual president de l’AE Prat, Luis Quiñonero, explica també que les altres dues candidatures a la presidència “només volen la poltrona i fer negoci”

La Junta Electoral de la Federació Catalana de Futbol va fixar la data de celebració de les eleccions a president de l’FCF per al pròxim 13 de febrer, després que el Tribunal Català de l’Esport ordenés repetir-les per irregularitats el dia de les votacions -22 de maig de 2022-. El TCE va considerar nuls un total de 175 vots en unes eleccions on va guanyar Joan Soteras, malgrat que no va poder determinar de quina candidatura eren aquests.“Ha estat una decisió increïble i inesperada, perquè dins d’aquestes presumptes irregularitats hi ha molts clubs que, segons tenim entès, van votar a les candidatures d’Àlex Talavera i Juanjo Isern, i precisament van ser ells que les van impugnar quan van saber que havien perdut. A més, cal recordar que Isern està acusat d’ingerències al TCE, que va demostrar el digital Voz Populi publicant uns àudios”, explica Luis Quiñonero, exvicepresident de la Federació Catalana de Futbol i actual president de l’AE Prat.

FmSTyXtXkB4BVY0

0ef3ab1a dcf3 42c0 81c7 eb08476e60e1 16 9 aspect ratio default 0

Per aquestes raons, l’assessoria jurídica de l’FCF va decidir emprendre les accions legals defensar el dret de sufragi de les entitats esportives afectades. “Des de la directiva federativa pensem que no és correcte la decisió de tornar a repetir les eleccions mentre existeixen obertes diligències a la Fiscalia Provincial de Barcelona sobre presumptes pressions de destacats càrrecs de la Generalitat de Catalunya als membres del TCE, quan la simple sospita respecte a l’existència d’aquestes pressions obligava als membres del TCE a abstenir-se, com ha declarat repetidament la doctrina del Tribunal Suprem”, afegeix Quiñonero.

IMG 3374

El mandatari pratenc considera que “l’únic que busquen Àlex Talavera i Juanjo Isern és la poltrona, el poder, que podria donar ‘beneficis’ personals i també a tercers per fer negoci. Fins i tot s’ha arribat a parlar de presumptes pactes secrets entre les dues candidatures per manar” i afegeix que “els clubs són intel·ligents i ja saben qui són Talavera i Isern. De fet, estem rebent moltes mostres de suport de clubs que els van votar i ara ho faran per a nosaltres.

Un gir de 180 graus?

Diverses veus apunten a una presumpta entesa entre Juanjo Isern i Àlex Talavera per guanyar a la candidatura de Joan Soteras en les noves eleccions a la presidència de la Federació Catalana de Futbol. Hi ha el temor de presumpte traspàs de vots encoberts d’una candidatura a l’altra. Si això es confirma -abans o després de les votacions del pròxim febrer-, la posició d’Isern hauria fet un canvi de 180 graus a la que va mostrar durant la precampanya del passat mes de maig.

duo foto

De fet, en un acte celebrat a Sant Boi de Llobregat, Isern va parlar de la candidatura d’Àlex Talavera durant la presentació del projecte als clubs baixllobregatins: “El seu model és molt diferent del que nosaltres plantegem als clubs, ja que personifica un model on el negoci serà el protagonista. A més, darrera de Talavera està Subies, que ja el coneixem i que tant mal ha fet a la Federació Catalana de Futbol i als clubs.”

Redacció / Fotos: Arxiu-FCF