La 76a Fira de la Puríssima serà la més sostenible de la història

Imprimeix

La comercialitzadora pública Barcelona Energia subministrarà amb electricitat d’origen 100% renovable el certamen d’aquest any

L'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat va presentar ahir la 76a Fira de la Puríssima, que tindrà lloc del 6 al 8 de desembre en plena normalitat després de dos anys de pandèmia. En sintonia amb l'estratègia del municipi baixllobregatí com a ciutat, aquesta edició serà la més sostenible de la història.

fireta 2

fireta 3

L'aposta de Sant Boi per la sostenibilitat hi serà visible principalment mitjançant tres elements: una gran exposició de vehicles elèctrics, el subministrament d'energia d'origen verd i local a totes les parades del recinte i la difusió a l'exposició municipal dels valors saludables i sostenibles de la natura local. L'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha explicat que "aquesta edició serà coherent amb l'aposta de la ciutat per la sostenibilitat i amb les polítiques per contrarestar la crisi energètica i donar-li resposta."

Presentació 76a Fira de la Puríssima

Gran exposició de vehicles elèctrics

Al carrer de Baldiri Aleu, a la zona destinada a l'automoció, hi haurà l'espai expositiu 'El vehicle elèctric, motor de la mobilitat sostenible'. Per primer cop, tots els concessionaris de l'associació Sant Boi Motor-Ciutat de la Mobilitat Sostenible mostraran junts la seva gamma completa de cotxes elèctrics, que abasta tota l'oferta existent al mercat actualment. L'exposició és fruit del treball col·laboratiu entre aquesta associació i l'Ajuntament per avançar en el camí de la transició energètica i fer de Sant Boi la 'Ciutat de la mobilitat sostenible'.

Electricitat 100% renovable

Les parades i els espais expositius de la Fira de la Puríssima s'alimentaran amb energia 100% renovable. Barcelona Energia, l'operador públic metropolità que també subministra electricitat d'origen sostenible als equipaments públics de la ciutat, proporcionarà energia d'origen verd i local que permetrà generar un 19% d'estalvi en el consum elèctric i evitar l'emissió a l'atmosfera de 2.420 tones de C02.

L'exposició municipal

Integrada a la Carpa Saludable i Sostenible, a la part central del parc de la Muntanyeta, l'exposició municipal convida enguany a fer un viatge sensorial per l'entorn natural de Sant Boi. Un espai singular que posarà en relleu un patrimoni agrícola, fluvial i forestal privilegiat, únic a la comarca, que la ciutat ha sabut preservar. Un orgull, una part fonamental de la identitat de Sant Boi i un dels grans actius de l'aposta per una ciutat metropolitana saludable i sostenible.

 orp7323 copia aigua

Punt de referència per a les famílies

Després de l'èxit de l'anterior edició, la plaça de l'Agricultura es consolida com l'espai de la Fira destinat a les activitats familiars. Hi haurà la granja d'animals, tallers infantils, circuit de seguretat viària, rocòdrom i tirolina. Un escenari permanent acollirà concerts i activitats protagonitzades les associacions i les escoles de música de la ciutat.

Espai gastronòmic

La zona del Mercadal, al nucli històric concentrarà en un mateix espai les 'food trucks', la fira de la cervesa artesana (amb més expositors que mai) i la fira del vi. Un espai gastronòmic que és punt de trobada habitual, on s'emplaçarà un 'punt lila' per a la prevenció i sensibilització envers les violències masclistes.

265237973 4633279850082563 3291361689304283468 n

El ViCult, una parada ideal

Durant aquests dies, la terrassa del Museu de Sant Boi esdevé l'espai #Vi-Cult, la parada ideal per gaudir del terrassing i escoltar la bona música que es fa a Sant Boi (Silver Bluesers, Elèctric, Baixar-te, G.H.K. Trio, Javier Moreno, Les PowerPuffs i Xavi Flores). El Museu Can Barraquer i les Termes Romanes obren de 10 a 14 hores amb accès gratuït.

fireta 6

Art jove 'made in Sant Boi'

El Mercat d'Art Jove ha esdevingut un dels punts de referència de la Fira de la Puríssima. Enguany s'ubicarà a l'interior de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer, on joves artistes de la ciutat, de diferents disciplines artístiques, donaran a conèixer la seva feina en un espai de creació i experimentació obert a la participació dels joves. Un concurs escollirà la millor parada.

Els millors escacs d'Europa

Durant els dies de la Puríssima, la ciutat tornarà a mostrar la seva capacitat per atraure esdeveniments esportius de primera magnitud. L'equipament de Can Massallera acollirà aquest cop el Llobregat Open Chess, el torneig 'open' d'escacs més important que se celebrarà a Europa durant l'any 2022. Des del 30 de novembre hi participen més de 200 jugadors de 40 països del món, inclosos 62 grans mestres i 57 mestres internacionals. Als matins s'organitzen activitats paral·leles, com un campionat escolar o torneigs de partides ràpides.

Un cartell fruit del talent jove local

L'elecció de la imatge que omple els carrers de Sant Boi aquests dies és una aposta pel talent jove local. El cartell de la Fira s'ha escollit a partir d'un encàrrec col·lectiu a la classe de 2n de Batxillerat Artístic de l'Institut de Camps Blancs. L'autora és una jove de 16 anys, Blanca Pavón. Una exposició mostra a l'interior de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer les 26 propostes de cartell recollides.

fireta 4

fireta 5

La fira en xifres

4,1 km de recorregut firal

12.000 m2 de superfície d’exposició

100% d'espais contractats

480 expositors (+3,5%)

260.000 visitants (2019)

29% de visitants foranis (2019)

7,6 milions € d'impacte econòmic (2021)

29,37 € de despesa per persona (2021)

 orp7478 copia aigua

WEB FIRA DE LA PURÍSSIMA  (clíca aquí)

 orp7469 copia aigua

Redacció / Fotos: LPdB-Arxiu-Aj. Sant Boi-Turisme BLL