Comença la injecció de la quarta dosi de la vacuna de la Covid-19

Imprimeix

La rebran persones majors de 80 anys, aquelles que es troben en residències de gent gran i personal sanitari i sociosanitari

El Ministeri de Sanitat ha confirmat que, a partir d’avui 26 de setembre, comença la injecció de la quarta dosi de la vacuna de la Covid-19 als majors de 80 anys, personal sanitari i sociosanitari i persones de residències de gent gran, “atenent al criteri de major vulnerabilitat”. A Catalunya, el Departament de Salut ha confirmat que la punxada de reforç també arrenca avui dilluns i es farà principalment a través de l’atenció primària.

vacuna 2

Així doncs, a banda d’aquests col·lectius, la quarta dosi quedarà de moment restringida també a:

 
 
 
 
 
 

En tots aquests casos, segons Salut, la quarta dosi s’injectarà com a mínim cinc mesos després de la tercera, i sempre cal demanar cita prèvia

Tal com s’ha fet durant tot el procés de vacunació de la Covid-19, l’objectiu del Govern espanyol és ampliar de forma progressiva les franges d’edat que poden rebre la vacuna. En conseqüència, tot fa pensar que d'aquí a uns dies o setmanes s'ampliarà l'administració de la quarta dosi a les persones majors de 70, i tot seguit a les més grans de 60.

Sanitat també ha avançat que la campanya de vacunació de la grip començarà a partir del 17 d’octubre. Les vacunes, però, es posaran en funció de la disponibilitat i de les circumstàncies epidemiològiques que hi hagi a les diferents comunitats autònomes.

Geriàtrics

La presidenta de l'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), Cinta Pascual, ha demanat als professionals que treballen a les residències per a gent gran que també es posin la quarta dosi de la vacuna anticovid, que avui comença a inocular-se a tots els residents i a persones més grans de 80 anys.

Captura de pantalla 2022 09 26 a las 12.28.26

La presidenta de la patronal dels geriàtrics de Catalunya ha recordat que "les persones grans de les residències són molt vulnerables, i necessitem que les persones que hi treballen siguin conscients i actuïn amb responsabilitat."

Redacció / Fotos: Arxiu