La Festa Major d’Estiu de Viladecans, plena de música i cultura popular

Imprimeix

Del 7 a l’11 de setembre se succeiran més de mig centenar d’activitats per a totes les edats i gustos, i el pregó serà a càrrec de dos docents locals i escriptors: Albert Villanueva i Eva M. Garrigosa

La Festa Major d’Estiu, que se celebrarà entre els dies 7 i 11 de setembre, tornarà enguany a ser la de sempre, sense restriccions d’aforaments. Serà un moment per retrobar-se després de les vacances i compartir bones estones gaudint d'activitats per a tots els públics. La cita comptarà amb diferents escenaris repartits per la ciutat, on els serveis municipals estaran treballant per garantir que la diversió també és segura.

fm22 imatges generiques 2

La festa gran de la ciutat arrencarà el dia 7, a les 19 hores, amb la inauguració de l’exposició Riberas, del pintor Manuel Rivera, a la Torre del Baró, seguida del pregó (20 hores, plaça de la Vila), del qual s’encarregaran dos professionals de la docència local que actuaran com a representants de la comunitat educativa de Viladecans i que, a més, són escriptors: Albert Villanueva i Eva M. Garrigosa, guanyadora del Premi Delta de narrativa escrita per dones. La benvinguda a la Festa Major es completarà amb l’Espavilada del Mamut, amb la Colla del Mamut, i el piscolabis amb el Mojito sense alcohol de la celebració, als jardins de Magdalena Modolell. Més tard, a les 22 hores, tindrà lloc el castell de focs artificials al parc de la Marina.

33aa8c74 94d4 4d18 a7fa 299d12f6d69d 16 9 aspect ratio 50p 0

Les famílies amb nens petits no poden perdre's tot el que s'ha preparat al parc de Can Xic perquè no els quedarà temps per avorrir-se entre jocs, tallers i espectacles. A part de la fira d’atraccions, que com altres anys ha previst unes hores sense llum ni soroll perquè també la puguin gaudir persones dins del trastorn de l´espectre autista.

festa xica

fira

La música omplirà de joia les cinc nits de Festa Major i ho farà amb concerts a diferents espais. Un cop més, el parc de la Marina serà el centre de les activitats pensades per a joves, com és el cas dels festivals Amalgama i Rudecans. I, a més, també acollirà el gran concert de Festa Major, aquest any a càrrec del músic i presentador del programa de talents musicals Eufòria, Miki Núñez.

Miki ensayo1

Al Torrent Ballester, per a un públic més adult, el cartell de concerts també inclou dos artistes que han marcat la música espanyola, cadascun en el seu estil: el cantant de copla i flamenc Falete i el grup de música electrònica OBK. També en aquest espai s'han programat grups de versions i orquestres.

1e5278c2 2f4d 47c2 8f70 ef1f7f7be5db alta libre aspect ratio default 0

obk

Un altre escenari musical se situa als jardins de Magdalena Modolell amb el Festival Ocelletsuna cita amb artistes alternatius, consagrats i locals, que mostraran què és fer música de qualitat des dels marges.

396553 413303025401371 1254662429 n

foto trobada de gegants 2

També les entitats populars tindran un gran protagonisme. No faltaran la tradicional Mamullada, els correfocs, els castellers i els grallers, entre d’altres. A més, els clubs esportius se sumen un any més a la cita amb tornejos especials i amb la tradicional Cursa Popular de Festa Major.

fm22 text imatge 0

Presentació del tomàquet cherry de pera

La Cooperativa Agrícola i el Gremi d’Hostaleria presentaran durant la Festa un producte de l'horta que aspira a portar de cognom Viladecans, la varietat de tomàquet cherry de pera, amb diferents ocasions per degustar-ho.

fm22 actes dagenda 7 1

Tota la programació de la Festa Major d’Estiu a: www.viladecans.cat/festamajor