Torna la Festa Major d’Estiu de Sant Vicenç dels Horts

Imprimeix

Del 22 al 26 de juliol el veïnat podrà gaudir d’una àmplia programació, treballada colze a colze entre entitats i Ajuntament, amb propostes per a totes les edats

Ja fa setmanes que Sant Vicenç dels Horts bull social i culturalment, després de la fi de totes les restriccions pandèmiques. El consistori i les entitats vicentines estaven desitjoses per oferir activitats a la població i, amb l’arribada de la Festa Major d’Estiu, tot aquest treball i ganes veuen la llum. Així, s’ha configurat un programa d’actes molt complet, divers i ampli, perquè totes les persones trobin propostes del seu grat i que gaudeixin de la vida vicentina amb família i amistats.

DSF0865 scaled

L’alcalde, Miguel Comino, ha destacat “la gran tasca del teixit associatiu”, tot recordant: Arriba la festa que més ens treu al carrer, la que més vivim en comunitat i que té a les entitats com a motor de la celebració”. El batlle ha afegit: Enguany també és la Festa Major d’Estiu que més ganes tenim de celebrar, amb la major normalitat dels últims dos anys. Hem recorregut aquest camí amb la suma de tothom i arriba el moment de celebrar.

DSF1041 scaled

La pregonera serà Angelina Martorell, presidenta del Club Bàsquet Joventut Sant Vicenç, entitat que enguany celebra el quarantè aniversari. La Fogonada anirà a càrrec del col·laborador Josep M. Delgado. Podeu consultar el programa de Festa Major d’Estiu, i tot seguit us en destaquem alguns aspectes.

Barraques de la Festa Major

Són un espai amb terrassetes on la gent pot menjar, beure i gaudir de música i d’actuacions en directe, que gestionaran entitats i associacions de Sant Vicenç dels Horts. Estaran ubicades a la plaça de Narcís Lunes. Les actuacions previstes seran:

 
 
 

Fira d’atraccions inclusiva

Les atraccions s’instal·laran al solar comprès entre els carrers de Salvador Allende i la carretera de Torrelles, del 22 al 25 de juliol. Divendres 22, de 18 a 20 h, les atraccions funcionaran sense llums ni música, especialment perquè puguin gaudir els infants amb hipersensibilitat sensorial.

WhatsApp Image 2021 07 26 at 18.19.43

Punts lila i LGTBI

Per fomentar el respecte durant les jornades festives, i que les persones que se sentin discriminades tinguin un punt de suport on poder denunciar i rebre assessorament, l’Ajuntament torna a instal·lar els anomenats Punts lila durant cada dia de Festa Major:

 
 
 

1775 sant vicenc

Actuacions musicals per a tots els gustos

Com sempre els concerts seran els esdeveniments més concorreguts de la festivitat, i enguany la programació és diversa i de qualitat. Tot plegat s’iniciarà amb el ball de Festa Major amb la mítica orquestra Cimarrón. Gaudirem del talent musical amb el 13è Festival de Jam-session, amb combos de l’alumnat de l’Escola Superior Jam Session i de The International Friends Quintet. El Concert de Festa Major serà a càrrec de Sabor de Gràcia i Doctor Prats. I tancarà la programació de concerts l’actuació del grup de versions Mala Vida.

full inner page

Doctor prats

mala vida

Cultura popular i tradicional

Les entitats vicentines es lluiran durant la Festa Major d’Estiu per demostrar que han tornat amb força. Els Carallots ja van demostrar-ho el cap de setmana passat amb la diada castellera a la plaça de la Vila. El dissabte 23 els gegants Vicenç i Coloma protagonitzaran la cercavila, i a la nit la colla de diables Àngels Diabòlics deixaran anar el Mamut Venux per oferir un correfoc espectacular. El correfoc infantil serà l’endemà. El mateix dissabte a la nit gaudirem de la ballada de sardanes amb la Cobla Vila d’Olesa, i el dilluns 25 tindrem la 7a Mostra d’Havaneres i Cançó de Taverna.

PortadaStVicencCorrefocDLC18

Les activitats són susceptibles de modificacions per causes alienes a l’organització. Consulteu els canvis possibles a www.svh.cat.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Vicenç dels Horts-Arxiu