Cornellà celebrarà la Festa Major amb més d’un centenar de propostes

La música serà protagonista amb artistes com La Oreja de Van Gogh, Efecto Mariposa, Pole, Suu, Marlon, Samantha... i molts més concerts i orquestres a l’aire lliure i per a tots els públics. Dijous 16 de juny, el pregó a càrrec de Carol i Marina Rodríguez i Eva Murgui, directora, guionista i productora de la pel·lícula “Chavalas”, donarà el tret de sortida al Corpus 2022

Cornellà de Llobregat viurà la seva Festa Major de l’11 al 19 de juny, amb el gruix de les activitats concentrat del dijous 16 al diumenge 19 de juny. El programa, amb prop de 140 propostes culturals, cíviques i esportives, ha estat organitzat per l’Ajuntament amb la col·laboració de les entitats i associacions veïnals en un esforç conjunt per superar l’etapa anterior marcada per les restriccions de la pandèmia i tornar a omplir els carrers i places de la ciutat amb activitats per a totes les edats, amb especial atenció al públic familiar, els joves i la gent gran.

DSC 2818

D’aquesta manera es recuperen les activitats més emblemàtiques i multitudinàries, com el pregó al balcó de la casa consistorial, les cercaviles i les exhibicions de cultura popular o els concerts a la plaça de Catalunya, entre moltes altres. La ciutadania gaudirà de les activitats de tradició i folklore, com el Corndefoc i el correfoc infantil, el Populari i els quadres de ball regionals, les sardanes i els castellers. Però, també d’altres més modernes i populars, com el tobogan d’aigua o la festa Holi Dolly. Entre les novetats, cal destacar el Piromusical, un espectacle de música i focs artificials, el dissabte 18 de juny, al mirador de la Torre de la Miranda, a les 23 h.

2019.19.24 Fiesta Mayor Sant Joan Despí 02 37 480x675

dscn95536490195177427230227

DSCN9539.MOV

Pregoneres de pel·lícula

El tret de sortida de les festes de Cornellà comença amb el ball de l’Àliga i el Pregó de Festa Major que, com és tradicional, té lloc el dijous de Corpus, a les 21.10 hores, davant de l’Ajuntament (a la plaça de l’Església). Aquest any, les encarregades d’iniciar la celebració de manera oficial seran tres cornellanenques que s’han fet molt conegudes darrerament: Carol Rodríguez, Marina Rodríguez i Eva Murgui, directora, guionista i productora respectivament de la pel·lícula “Chavalas”, filmada a Cornellà.

bb8cb4f1 deaa 414c aee3 c596d6b2db21

Quaranta espectacles musicals

La música sempre ha estat una de les protagonistes del Corpus i, enguany, hi haurà una quarantena d’actuacions repartides per tots els barris de la ciutat, entre orquestres, envelats, el Corncanta i l’escenari de la plaça de Catalunya, on es concentren tots els concerts de gran format.

60b17a7b206d5

Per als més joves, s’ha dissenyat un calendari de concerts amb artistes del moment i grups locals, com ara el concert de divendres 17 de juny, a la plaça de Catalunya, que comptarà amb les actuacions d’Ítaca Band, Pole i Bunker. Dissabte 18, pujaran a aquest mateix escenari Efecto Mariposa i La Oreja de Van Gogh.

cultura 476712848 148868698 1706x960

Finalment, el diumenge 19, tindrà lloc el multiconcert de final del Corpus “Los 40 Cornellà Pop”, amb els artistes Samantha, Marlon, Nerea Rodríguez, Alfred García, Suu, Carlos Right, Levi Díaz, Depol, Trinxera i Adrià Ortega, tot plegat conduït pel popular locutor de ràdio Tony Aguilar.

16336168751984

A totes aquestes cites musicals es combina la presència d’artistes emergents cornellanencs amb d’altres de més renom.

La Tapa del Corpus

Per segon any consecutiu, l’Ajuntament torna a promoure la iniciativa de la Tapa del Corpus, amb la col·laboració de l’associació Cornellà Compra a Casa, per tal de donar suport al sector de la restauració de la ciutat. Una desena de bars i restaurants inclouran a la seva carta una tapa especial i creativa, que valdrà tres euros. Es podrà demanar a partir del 10 de juny, no va associada al consum de cap beguda, i la mantindran en oferta almenys fins al 26 de juny.

PROGRAMA (clica aquí) 

AGENDA (clíca aquí)

Redacció / Fotos: Arxiu

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix