Joan Soteras guanya les eleccions a la Federació Catalana de Futbol

La candidatura d’Àlex Talavera, que ha pogut cometre una presumpta irregularitat, ha estat la més votada a la delegació del Baix Llobregat, seguida de Soteras, Juanjo Isern i Pep Palacios

Joan Soteras, que va assumir el càrrec de president de la Federació Catalana de Futbol (FCF) el 2018 després de la dimissió d'Andreu Subies, s'ha imposat aquest diumenge en les eleccions del màxim organisme del futbol català amb 396 vots dels clubs, per davant dels candidats Àlex Talavera (370), Juanjo Isern (238) i el santjustenc Pep Palacios (23). D'aquesta manera, Soteras, vicepresident de l'RFEF i expresident del Sabadell, tindrà quatre anys més de mandat, fins al 2026, per tirar endavant el seu projecte a l'FCF.

EVzNU8AXsAAj9Na

En total, hi ha hagut 1.041 vots, el que suposa que ha exercit el seu vot el 85,32% del cens en les primeres eleccions a la FCF en 11 anys (el 2011 la participació va ser del 62,9%).

FTXzPjQWUAEGiTX

Captura de pantalla 2022 05 22 a las 21.57.08

Les votacions s'han fet de forma simultània en les catorze delegacions territorials de la FCF, entre les quals es trobava la del Baix Llobregat on s’ha imposat la candidatura d’Álex Talavera (44), seguit per Joan Soteras (22), Juanjo Isern (14) i Pep Palacios (2).  

FTXqfm9XEAc1lLy

FTXqfpwXsAARV4M

Projecte

El president de l’FCF, de 74 anys, vol implantar un nou sistema de competició per al futbol amateur i el futbol base basat en el model anglès que prevalgui els ascensos respecte als descensos, i iniciar el diàleg amb la RFEF per a la creació d'una ciutat esportiva per a la FCF. Així mateix, durant la campanya ja va deixar clar que ara mateix no és possible aconseguir un segon grup de 3ª RFEF per al futbol català perquè ell ja ho va demanar a la RFEF i el màxim organisme del futbol espanyol ho va declinar. Els seus rivals en les eleccions s'havien compromès a lluitar per obtenir aquest propòsit.

Irregularitats

Durant les primeres hores de la jornada electoral, el candidat Juanjo Isern es va queixar que dues persones havien votat amb actes notarials falses i ha dit que els presidents de clubs als quals presumptament han usurpat el vot han presentat denúncies per aquests fets als Mossos d'Esquadra. Una altra de les presumptes irregularitats que ha pogut constatar La Premsa del Baix ha estat un video emés per la candidatura d'Àlex Talavera durant el periode de votacions on reclamava el vot. 

Redacció / Fotos-Video: FCF-AT

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix