La Fira arriba amb cinc espais per gaudir de les Festes de Primavera

Imprimeix

Aquest combina la 64a Exposició de Roses al Palau Falguera, amb d'altres de nova creació, entre els quals hi ha l’espai Gastronomia

Sant Feliu de Llobregat podrà gaudir, del 6 al 8 de maig, de la primera Fira sense restriccions després de la pandèmia de la Covid-19, estrenant un nou model de festa amb un ampli programa d’activitats en què el comerç, cultura i gastronomia s’aglutinaran al voltant de la rosa com a símbol de la ciutat. La nova configuració contempla la creació de cinc punts d’interès que configueren un nou recinte firal. Aquest combina espais ja coneguts per la ciutadania, com l’Exposició de Roses al Palau Falguera, amb d'altres de nova creació, entre els quals hi ha l’espai Gastronomia a la plaça del Vuit de Març.

Captura de pantalla 2022 05 04 a las 9.02.47

El tradicional pregó de les roses, que se celebrarà el dia 6 a les 18 h a la Sala Ibèria, serà l'avantsala de la inauguració hora i mitja més tard de la 64a Exposició Nacional de Roses al Palau Falguera. Enguany el pregó anirà a càrrec d'una de les figures emblemàtiques del panorama comercial santfeliuenc, Loli Viso, qui des de fa més de 30 anys regenta la Peixateria Loli al barri de Falguera. Viso esdevindrà així la veu d'un dels col·lectius essencials al municipi, representant també alhora el compromís de Sant Feliu amb el comerç de proximitat. 

4369865

Aquest acte també marcarà l'inici de l'exposició de façanes amb roses i de la XXIV Trobada de la coordinadora d’entitats de bonsai de Catalunya. A les 20.30 h el comerç prendrà el relleu i arribarà el torn de desvetllar un dels nous punts de La Fira 2022 amb la inauguració de l'espai Gastronomia. Allà també es presentarà i degustarà el nou regal institucional de l'Ajuntament, en el mateix escenari en què dos dies més tard, diumenge 8 a les 12 h, se celebrarà una altra de les cites imperdibles d'aquestes festes: l'acte institucional de reconeixement al mèrit comercial.

5bfe37af 4597 4a45 ba19 421038c40ad1

Cinc espais, cinc propostes

El nou recinte firal, integrats per cinc espais temàtics, dona resposta a les necessitats de la ciutat, i permet alhora adaptar-se a les afectacions previstes per l'obra del soterrament de les vies del tren. Una de les activitats que conserva la mateixa ubicació és l’Exposició de Roses al Palau Falguera, que també descentralitza la seva mostra roserística per diferents punts de la ciutat guarnint les façanes d'edificis emblemàtics del centre de la ciutat. L’espai institucional de la plaça de la Vila estarà dedicat al soterrament i a l'horitzó Sant Feliu 2030, i inclourà visites a les noves instal·lacions renovades de l'edifici de l'Ajuntament. Aquest mateix emplaçament, concretament al carrer de Pi i Margall, la ciutadania també trobarà la zona dedicada al comerç local.

enr2015 jgu 7

Per la seva banda la plaça de Lluís Companys es convertirà en l’espai Cultura, punt de trobada d'entitats i on es desenvoluparan diverses activitats culturals. El carrer de Laureà Miró actuarà com a eix vertebrador del nou recinte firal donant cabuda, entre els carrers de Joan Batllori i el Casal de Joves, tota mena d'activitats musicals, infantils, esportives i mediambientals, centrant part de la seva proposta a l'escenari Viu Sant Feliu. Finalment, a l'altra banda d'aquest carrer s'instal·larà una de les novetats d'enguany l’espai Gastronomia, que neix amb l'objectiu de convertir-se en el referent de les festes per menjar, comprar bons productes, i posar en valor la gastronomia local.

INFORMACIÓ LA FIRA (clica aquí)

Redacció / Fotos: Aj. Sant Feliu de Llobregat