Sant Boi de Llobregat organitza La Tecnòloga

Imprimeix

És el primer campus per trencar les desigualtats entre dones i homes en la ciència i la tecnologia amb més de seixanta activitats

Amb el nom de La Tecnòloga, l'Ajuntament organitza el I Campus de Ciència i Tecnologia de Sant Boi de Llobregat. Durant dues setmanes -del 25 d’abril al 8 de maig-, tindrà lloc al municipi baixllobregatí una programació d'activitats adreçades a públics de totes les edats per posar de manifest l'escassa presència i visibilitat de les dones en els mons de la tecnologia i la ciència.

Campus La Tecnòloga Inauguració

El Campus La Tecnòloga s'inaugurarà el 25 d'abril a Cal Ninyo amb una taula rodona protagonitzada per científiques i tecnològues referents. Les sis dones participants en l'acte són les integrants del Comitè d'Expertes del I Campus de Ciència i Tecnologia de Sant Boi. S'iniciaran així dues setmanes d'activitats pensades per fer visibles les desigualtats existents entre les dones i els homes en els àmbits de la tecnologia i la ciència: Karina Gibert, Núria Salán, Eva Roca, Pat González, Josefina García i Lourdes Muñoz.

Programació

A partir de la sessió inaugural i fins al 8 de maig, el Campus La Tecnològa proposa més de 60 activitats amb l'objectiu de fer visible i reivindicar la incorporació de la ciència i les tecnologies a la vida quotidiana i professional de les dones. Hi haurà tallers, xerrades, exposicions i trobades lúdiques adreçades a públics de totes les edats.  Una dotzena d'equipaments i espais públics de la ciutat acolliran aquestes activitats, que compten amb la col·laboració de col·lectius com Young it Girls, Iniciativa OpenData o Les Luciferasses.

Concurs de visualització de dades

Un dels plats forts de la programació és el Data Viz Challenge, esdeveniment innovador que anima la ciutadania a participar en un concurs de visualització de dades. El concurs posarà de manifest la realitat de les escletxes digitals i la desigualtat en la ciència i la tecnologia. 

Altres activitats previstes són un 'scape room' amb jocs i enigmes ambientats en el món de la informàtica, xerrades de científiques i tecnòlogues santboianes, un taller de minicurtmetratges amb testimonis de dones, un taller de fotofeminisme, un altre sobre violències masclistes digitals i un de disseny i impressió en 3D. Una part important de les propostes s'adrecen a les escoles i els instituts.

Sant Boi, referent en igualtat

El Campus serà un pas més en la trajectòria de Sant Boi com a ciutat referent en la lluita per la igualtat. La iniciativa compta amb el suport econòmic del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi