Sant Boi de Llobregat organitza La Tecnòloga

És el primer campus per trencar les desigualtats entre dones i homes en la ciència i la tecnologia amb més de seixanta activitats

Amb el nom de La Tecnòloga, l'Ajuntament organitza el I Campus de Ciència i Tecnologia de Sant Boi de Llobregat. Durant dues setmanes -del 25 d’abril al 8 de maig-, tindrà lloc al municipi baixllobregatí una programació d'activitats adreçades a públics de totes les edats per posar de manifest l'escassa presència i visibilitat de les dones en els mons de la tecnologia i la ciència.

Campus La Tecnòloga Inauguració

El Campus La Tecnòloga s'inaugurarà el 25 d'abril a Cal Ninyo amb una taula rodona protagonitzada per científiques i tecnològues referents. Les sis dones participants en l'acte són les integrants del Comitè d'Expertes del I Campus de Ciència i Tecnologia de Sant Boi. S'iniciaran així dues setmanes d'activitats pensades per fer visibles les desigualtats existents entre les dones i els homes en els àmbits de la tecnologia i la ciència: Karina Gibert, Núria Salán, Eva Roca, Pat González, Josefina García i Lourdes Muñoz.

Programació

A partir de la sessió inaugural i fins al 8 de maig, el Campus La Tecnològa proposa més de 60 activitats amb l'objectiu de fer visible i reivindicar la incorporació de la ciència i les tecnologies a la vida quotidiana i professional de les dones. Hi haurà tallers, xerrades, exposicions i trobades lúdiques adreçades a públics de totes les edats.  Una dotzena d'equipaments i espais públics de la ciutat acolliran aquestes activitats, que compten amb la col·laboració de col·lectius com Young it Girls, Iniciativa OpenData o Les Luciferasses.

Concurs de visualització de dades

Un dels plats forts de la programació és el Data Viz Challenge, esdeveniment innovador que anima la ciutadania a participar en un concurs de visualització de dades. El concurs posarà de manifest la realitat de les escletxes digitals i la desigualtat en la ciència i la tecnologia. 

Altres activitats previstes són un 'scape room' amb jocs i enigmes ambientats en el món de la informàtica, xerrades de científiques i tecnòlogues santboianes, un taller de minicurtmetratges amb testimonis de dones, un taller de fotofeminisme, un altre sobre violències masclistes digitals i un de disseny i impressió en 3D. Una part important de les propostes s'adrecen a les escoles i els instituts.

Sant Boi, referent en igualtat

El Campus serà un pas més en la trajectòria de Sant Boi com a ciutat referent en la lluita per la igualtat. La iniciativa compta amb el suport econòmic del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix