Denuncien el tracte discriminatori de la zona verda a Cornellà

Imprimeix

Els veïns i veïnes dels barris Pedró i Riera disposen de zona verda per aparcar gratuïtament mentre que la resta de les zones de la ciutat no en tenen

Diversos veïns i veïnes de Cornellà de Llobregat han volgut denunciar, a través de la nostra publicació, el tracte discriminatori que pateixen en el seu barri després de comprovar que des de fa un temps només els barris del Pedró i Riera compten amb zona verda que permeten aparcar de manera gratuïta als seus residents que estiguin acreditats. Per aquests veïns i veïnes la presència de l’RCD Espanyol -una vegada cada quinze dies té partit- o el fet que Sant Joan Despí tingui zona verda al límit fronterer de Cornellà, que obligava als no acreditats a aparcar a la zona cornellanenca, no justifica per què la resta de barris no disposen d’una zona verda per als seus residents.   

zonaverda cornella 1

“És una vergonya que l’alcalde Antonio Balmón discrimini a la resta de barris tal com està fent amb els ‘famosos’ serenos, o és que la resta no paguem els nostres impostos?, que per cert són els més cars de la comarca”, explica Manuel Hernández, resident al barri Almeda.

I és que el que tenen cotxe i no disposen d’un pàrquing en propietat o llogat estan obligats a aparcar a la via pública, amb les dificultats que representa en determinades zones del municipi baixllobregatí, sobretot als barris Centre, Gavarra o Sant Ildefons.

“La gestió que està fent l’alcalde i el seu equip de govern és de pena en aquest tema. Penso que tothom és igual i el que està fent és discriminar a la resta de veïns. Ja no té suficient amb tallar o limitar el pas de carrers el cap de setmana, sinó que ara considera que hi ha ciutadans de primera i de segona”, diu Monte García, resident al barri Centre.

275386952 10216874148924360 574717897643221381 n

D’altra banda, en aquestes dues zones verdes tampoc hi ha opció a pagar per als no residents -tan si viuen a la ciutat com si no-, fet que dificulta encara més l’estacionament a totes aquelles persones que han d’estacionar el seu vehicle per fer, per un temps limitat, compres, treball, o qualsevol altra mena de diligència.  

“La gestió que fa l’Ajuntament és pèssima, fins i tot tinc entès que la zona verda que es va aprovar al barri Riera va ser perquè hi va haver ‘el pagament’ d’un favor segons m’han explicat un familiar que hi viu i és proper al PSC. De fet, no tots els carrers del barri Riera i Pedró tenen zona verda, només uns privilegiats”, declara Antonio Rodríguez, veí del barri Gavarra.

275371715 10216874149604377 2097478240856664869 n

Una veïna va molt més lluny. Esther Moreno, que resideix al barri Fontsanta-Fatjó, explica que “és lamentable com un municipi com el nostre encara hem de pagar la zona blava a l’estiu quan la majoria de ciutats del voltant no ho fan. És per una capacitat recaptatòria de l’ajuntament?”.  Segons ha pogut constatar la nostra publicació, l’oposició va sol·licitar al Ple el lliure estacionament els mesos d’estiu, però l’alcalde “en una arrancada d’arrogància i insolidaritat s’ha negat”, afegeix Moreno.

L’Ajuntament de Cornellà de Llobregat ha contestat -a través del seu departament de premsa- als requeriments informatius del nostre mitjà de comunicació. El consistori ha confirmat que no té previst "ampliar la zona verda a altres barris" i afirma que es va decidir instal·lar-la als barris del Pedró i Riera "després de fer una anàlisi de la mobilitat d'aquelles zones en concreti les necessitats de la ciutat. A Cornellà la zona verda és una zona d’estacionament exclusiu per als vehicles dels veïns pròxims, en un horari determinat,  i que  porten una credencial que així ho acredita. Aquest tipus de limitació es posa en zones d’escassetat d’estacionament i que, per motius diversos, rep la visita de vehicles de fora del barri que fan complicat l’aparcament al veí."

Redacció / Fotos: LPdB-Particular