El Baix Llobregat viu una explosió musical

Rosalia (Sant Esteve Sesrovires), Aitana (Sant Climent) Chanel (Olesa de Montserrat) i Levi Díaz (Cornellà) situen la comarca en el primer pla musical català, nacional i internacional

El Baix Llobregat sempre ha estat bressol d’excel·lents músics i cantants. Els primers a dur el nom de la comarca als escenaris nacionals i internacionals van ser La Banda Trapera del Rio (Cornellà), OBK (Sant Feliu de Llobregat), Estopa (Cornellà), Juan Gómez ‘Chicuelo’ (Cornellà), Love of Lesbian (Sant Vicenç dels Horts) o Ginesa Ortega (Cornellà). Els seus hereus han estat Dolo Beltran (Sant Boi), Ferran Palau (Esparreguera), Joan Dausà i Nil Moliner (Sant Feliu). I des de fa poc temps, la comarca està vivint l’eclosió de nous talents que ha situat la comarca en el primer pla musical català, espanyol i internacional.

obk explosio

OBK

Estopa explosió

Estopa

loveoflesbian explosion

Love of Lesbian

ferranpalau explosio

Ferran Palau

Joan Dausà explosion

Joan Dausà

ginesaortega explosion

Ginesa Ortega

La primera de la llista és la sesrovirenca Rosalía. El seu talent ha traspassat fronteres i és tot un fenomen a nivell mundial. Sense cap dubte, l’estendard de la nova generació de cantants. Reconeguda amb innumerables premis s’ha fet un nom en l’exigent i competitiu mercat musical. Rosalía va manifestar el seu interès per les arts escèniques a una edat primerenca especialment després de descobrir la discografia de Camarón de la Isla i actualment té el seu propi estil musical que arrossega milions de fans: mescla el flamenc tradicional amb la cobla i amb estils moderns com el pop, trap, hip hop, la música electrònica i experimental i es pot categoritzar com a nou flamenc.

rosalia explosion

Rosalía

Chanel, a Eurovisió

De ser una desconeguda, a sortir a les primeres planes de mig món. Estem parlant de l’olesana Chanel. La seva victòria al festival Benidorm Fest l’ha catapultada a l’actualitat nacional i internacional tot i que té una àmplia trajectòria musical i interpretativa. Serà la representant espanyola en el pròxim festival d’Eurovisió 2022 que se celebrarà a Itàlia.

chanel proxima representante de espana en eurovision

Chanel

De Madrid a París

D’altra banda, el Baix Llobregat va comptar, per primera vegada a la seva història, amb un cantant de la comarca en el festival Eurovisió Júnior. Va ser el cornellanenc Levi Díaz, un nou valor de la cançó. Després de guanyar la sisena edició de La Voz Kids 2021, va ser escollit per a representar Espanya en el certamen infantil europeu amb ‘Reír’. Una etapa més per al cantant en la seva inicial i prometedora trajectòria musical.

s5

Levi Díaz

Factoria Operación Triunfo

El concurs Operación Triunfo també ha permès descobrir el talent de diversos cantants de la nostra comarca, que actualment triomfen al mercat musical espanyol i estranger. És el cas d’Aitana. La climentona ja ha recollit el reconeixement del dur treball que ha realitzat els darrers anys amb el Premi Ondas Nacional 2021 en la categoria al Fenomen Musical de l’Any, l’MTV Europe Music Award en la categoria Millor Artista Espanyola a més va ser nominada als Grammy Llatins 2020.

aitana

Aitana

Un altre baixllobregatí amb èxit ha estat Alfred García. El pratenc va participar a Eurovisió 2018 fent parella amb la navarresa Amaia on va quedar en vint-i-tresena posició a la classificació final del concurs musical. A més, té ja una dilatada trajectòria musical a l’esquena.

60db47b63b00009037ecadb7

Alfred

NEREA RODRIGUEZ 2021 k color

Nerea Rodríguez

Altres cantants que han passat per Operación Triunfo han estat la gavanenca Nerea Rodríguez, que ha arribat a posar l’himne de les princeses Disney. I més recentment (2020) va participar al santjoanenca Ariadna.

Alizz, el productor de moda

Cristian Quirante ‘Alizzz’ ha perdut el compte de la quantitat de discos de platí que té, creu que més de quaranta, entre ells algun amb artistes tan reconeguts com C.Tangana, Rosalía o Becky G, però fins ara continuava passejant pel seu poble, Castelldefels, sense que ningú el reconegués. Ara ja no és així. Dins d'aquest nou pop espanyol, que Alizzz ha contribuït a crear, ha editat recentment el seu primer disc en solitari aportant una nova veu. 

alizzz

Alizzz

L'artista va començar en el món de la música com a productor de música de ball i DJ i, encara que la vida l'hagi portat per altres rumbs i ell mateix mai s'hagi posat límits, sinó que més aviat s'hagi dedicat a saltar totes les barreres, la cultura de club ha marcat la seva personalitat. Una personalitat que es mou entre l'eufòria i la malenconia i que, a partir d'ara, s'obre a tot el que la vulgui conèixer.

Talents emergents

La factoria baixllobregatina no s’atura. Apareixen nous talents, que ja estan picant les portes de l’escena musical. És el cas del cornellanenc, de 22 anys, Marc Martínez (‘Mattize’). Es va iniciar al món de la música urbana l’any 2016 de manera independent, juntament amb el seu productor ‘Gio’. “Sempre ens hem ajudat entre els dos i som fidels a la nostra visió, no ens tanquem a cap gènere musical. Tot el gravem de manera casolana a la meva casa o vegades lloguem algun "Airbnb" on ens emportem tot l'equip”, explica. ‘Mattize’ té clar que “la meva meta és aconseguir el que vaig somiar des del primer moment i per la qual cosa vaig decidir fer el pas de ser cantant, poder viure d'això i transmetre l'amor que sento per tot això. Encara que de totes maneres guanyi o perdi diners continuaré fent música”. Cal no oblidar altres cantants urbans com els cornellanencs Luxor Grey y JovenGreko o Weyz, de Santa Coloma de Cervelló.

Mattize

Mattize

Joro (clíca aquí)

Cuidadosa (clíca aquí)

Ya lo advertí (clica aquí)

claudialeon

Clàudia León

Quédate (clíca aquí)

Sale el Sol (clica aquí)

D’altra banda, la santjoanenca Clàudia León, de 24 anys, també és un nou valor emergent. Es va iniciar amb només tretze anys en el teatre musical en l’acadèmia d’Eva Gris, a Cornellà de Llobregat. A més, la seva formació va continuar en diverses acadèmies de cant i teatre fins a l’actualitat. “Fa uns anys que componc les meves cançons, però no m’atrevia a fer-les públiques fins que un dia em vaig llançar i gràcies a l’ajuda de la meva actual escola de cant, Stage 86, i al meu productor Raúl Giménez, he pogut tret els meus primers temes de l’Ep i, aquest any trauré els altres”. Segons Clàudia, “l’estil de música que componc és pop espanyol, però m’agradaria anar provant amb altres estils musicals”.

Marçal Fontanals / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix