La mascareta deixa de ser obligatòria en espais exteriors

Imprimeix

Tampoc ho serà als patis de les escoles, però el protector facial continuarà usant-se en els interiors i en esdeveniments multitudinaris, quan no es pugui mantenir un metre i mig de distància

La mascareta començarà a ser història aquest dijous 10 de febrer. Dins les mesures de desescalada en les restriccions contra la Covid-19, el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes han acordat que demà es posi fi a les mascaretes a l’exterior. La mesura va ser aprovada en el marc del Consell Interterritorial extraordinari.

mascareta fora 1

El protector facial continuarà sent obligatori en interiors. A fora, també s'haurà de dur en esdeveniments multitudinaris, quan no es pugui mantenir un metre i mig de distància. Serà una recomanació en el cas d'aglomeracions en un context urbà.

mascareta fora 2

Més novetats

A més, al Consell Interterritorial extraordinari s'ha consensuat també que s'amplia l'aforament dels esdeveniments esportius. A l'interior, es podrà omplir el 75% del recinte i es podrà arribar al 85% a l'exterior.

A les escoles

La comissió delegada de la covid del Govern també va acordar eliminar les mascaretes als patis de les escoles de Catalunya a partir d'aquest dijous. El Govern ha adoptat aquest canvi arran de la nova regulació estatal de la mascareta, que entra en vigor també dijous i que retira l'obligatorietat de tapar-se boca i nas als espais exteriors.

pati cole

Redacció / Fotos: Arxiu