La mascareta deixa de ser obligatòria en espais exteriors

Tampoc ho serà als patis de les escoles, però el protector facial continuarà usant-se en els interiors i en esdeveniments multitudinaris, quan no es pugui mantenir un metre i mig de distància

La mascareta començarà a ser història aquest dijous 10 de febrer. Dins les mesures de desescalada en les restriccions contra la Covid-19, el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes han acordat que demà es posi fi a les mascaretes a l’exterior. La mesura va ser aprovada en el marc del Consell Interterritorial extraordinari.

mascareta fora 1

El protector facial continuarà sent obligatori en interiors. A fora, també s'haurà de dur en esdeveniments multitudinaris, quan no es pugui mantenir un metre i mig de distància. Serà una recomanació en el cas d'aglomeracions en un context urbà.

mascareta fora 2

Més novetats

A més, al Consell Interterritorial extraordinari s'ha consensuat també que s'amplia l'aforament dels esdeveniments esportius. A l'interior, es podrà omplir el 75% del recinte i es podrà arribar al 85% a l'exterior.

A les escoles

La comissió delegada de la covid del Govern també va acordar eliminar les mascaretes als patis de les escoles de Catalunya a partir d'aquest dijous. El Govern ha adoptat aquest canvi arran de la nova regulació estatal de la mascareta, que entra en vigor també dijous i que retira l'obligatorietat de tapar-se boca i nas als espais exteriors.

pati cole

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix