S’elimina el certificat Covid a la restauració, gimnasos i residències

Imprimeix

A partir d’aquest divendres se suprimeix els aforaments i la limitació de reunió de deu persones, però es manté les restriccions de l’oci nocturn

El Govern ha eliminat, després de rebre l'informe del comitè científic assessor, l'exigència del certificat Covid en la restauració, els gimnasos, les residències i activitats recreatives musicals permeses (restaurants musicals, sales de concerts o cafès teatres) en considerar que, amb la variant òmicron, una part important de la població és susceptible d'infectar-se indistintament del seu estat vacunal. L'executiu català va publicar aquesta mitjanit al Diari Oficial de la Generalitat aquest canvi normatiu, que suposa un pas més en la relaxació de les restriccions.

c5beacc9 9304 4d26 9e2a 54b78d7a842c 16 9 discover aspect ratio default 0

En un comunicat, l'executiu argumenta que la variant òmicron ha demostrat tenir un escapament de les vacunes quant a la prevenció de la infecció, en comparació de la variant delta, que era la que dominava a Catalunya quan es va instaurar el certificat Covid.

FKG0iyEXwAIWtSD

El Govern sosté que, amb la variant òmicron, una part important de la població torna a ser susceptible d'infectar-se amb el virus, independentment del seu estat vacunal i, per tant, disminueix l'efectivitat del certificat Covid com una capa addicional de seguretat, que és com sempre ho havia plantejat el Departament de Salut.

imatge visual3

La Generalitat va eliminar la setmana passada el toc de queda nocturn i per a aquesta setmana ha suprimit els aforaments i la limitació de reunió a deu persones, mesures que decauen aquest divendres.

noticies txt 15141 not fotografia 400x250

Així, només queda fora de la desescalada de les restriccions l'oci nocturn (discoteques, sales de ball, sales de festa amb espectacle, bars musicals o karaokes), que de moment continuarà tancat almenys una setmana més, encara que el Govern espera poder anunciar aviat una data de reobertura de les discoteques.

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Castelldefels