Ocupen una nau a Cornellà per intentar fer un centre social

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana no van intervenir per desallotjar les persones, amb menors, a l’espera d’una decisió judicial

Dilluns ‘molt mogut’ al barri Almeda de Cornellà de Llobregat. Una quarantena de persones, amb menors, van ocupar una nau abandonada al carrer Rosselló del polígon Industrial Famades. 

Captura de pantalla 2022 01 11 a las 8.26.53

Els ocupes reivindiquen la transformació d’aquest espai en un gran centre social per realitzar tallers amb l’objectiu de “donar una nova vida” a una nau sense activitat econòmica i, d’aquesta manera, revitalitzar el barri. És per això, que durant la tarda d’ahir es va distribuir un full informatiu a la zona per "aconseguir la complicitat i la implicació dels veïns i veïnes." 

foto propaganda

L’acció no va passar desapercebuda per als veïns i veïnes que, després d’observar amb sorpresa l’ocupació de la nau i les molèsties que suposava posar música a gran volum, van decidir cridar la policia per denunciar els fets.

Diverses unitats dels Mossos d’Esquadra així com de la Guàrdia Urbana van fer acte de presència al lloc, encara que finalment els dos cossos van decidir no desallotjar-los, de moment. Segons un dels agents locals que van intervenir, l’actuació policial va estar marcada per “la cautela, ja que la situació podria haver empitjorat per la presència de menors. A més, en tractar-se d'un procés per via judicial, tot depèn ara de la velocitat del jutjat, que pot durar setmanes o mesos.”

foto policia

Defensors i detractors

Les opinions entre els veïns i veïnes sobre ocupació de la nau n'hi ha per a tots els gustos. Per exemple, una veïna del bloc del davant de la nau, consultada per la nostra publicació, explica que “mentre jo haig de pagar contribució, impostos, llum…, ells no ho fan i, a més, molesten”. Al contrari, una altra veïna es mostra més comprensiva dient que “si respecten l’entorn i no molesten, no tinc cap queixa”. La Premsa del Baix també va voler conèixer l’opinió del regidor del barri Almeda, però es va estimar no fer declaracions sobre el tema a l’espera d’esdeveniments.

Els ocupes, en canvi, asseguren que volen “donar vida i llum” al barri creant un centre social. Una de les persones que ha ocupat la nau indica que “no fem cap mal, ja que l'espai estava abandonat i intentem que tothom tregui profit de l’ocupació”. Mentrestant, un altre mostra la seva preocupació “no només per una possible intervenció policial, sinó també perquè els propietaris de la nau puguin contractar una empresa per fer-nos fora exercint la violència. Són ‘hooligans’ violents que fan coses no molt legals per tal d'aconseguir desallotjar els ocupes.”

Captura de pantalla 2022 01 10 a las 21.28.53

De fet, ja fa quatre dies que alguns dels actuals ocupes treballen a l’interior de la nau preparant l’espai per poder acollir les famílies i els nens. “Hem posat una tanca de ferro per protegir-nos de la violència que puguin utilitzar contra nosaltres, i ens hem proveït d’aigua, menjar, matalassos i estufes portàtils per poder passar els primers dies”, expliquen.

A més, aquesta acció reivindicativa va comptar amb el suport de moltes persones, que tot i no establir-se a la nau van voler fer costat al grup que pretén viure-hi i evitar així que la policia els desallotgi.

Clara Queralt / Fotos: CQ-Google Maps

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix