Torna la Fira de la Puríssima de Sant Boi del 6 al 8 de desembre

Imprimeix

El certamen, que enguany celebra la 75a edició, vol recordar els seus orígens agraris i ser l’aparador de la ciutat

La Fira de la Puríssima de Sant Boi de Llobregat, una de les més antigues de Catalunya, torna entre el 6 i 8 de desembre als carrers de la ciutat després que la pandèmia obligués l'any passat a fer-la majoritàriament online. Tot i recuperar la presencialitat, amb l'objectiu de fer-la segura i que els visitants s'hi sentin a gust, el consistori ha preparat una sèrie de mesures per evitar grans aglomeracions. Així, no s'instal·laran parades als carrers més estrets del centre del municipi -als carrers de l'Alou, O'Donnell, Major i Cerdanya no hi haurà parades (serà substituït per fotografies històriques de la fira dels darrers 75 anys) i al carrer de Jaume I estaran en el tram més ample- i a les carpes també se'n reduirà el nombre. Per l'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, el gran objectiu de la 75a edició és "recuperar una certa normalitat" per tal que la fira torni a ser el "gran aparador de la ciutat."

2351d368 0ad2 4ab8 a2b0 35a0c09314d4

En aquesta edició la fira tindrà 12.000 metres quadrats de superfície expositiva, prop de 200 expositors i, tot i no aspirar a fregar els 300.000 visitants com abans de la pandèmia, omplir de gent els carrers. "No ens fixem objectius quantitatius, l'objectiu era recuperar aquest actiu de la ciutat i ho hem aconseguit", ha celebrat l'alcaldessa durant l'acte de presentació de la fira.

20121208084559 4650c sant boi

Un cartell 100% local

És obra conjunta de dos dissenyadors gràfics de la ciutat. Iván Castro, especialista en cal·ligrafia i lettering, és autor de la tipografia, mentre que les il·lustracions són d'Eva Sanz ("Lady Eve"). El disseny vol evocar la tradició i l'essència de la Fira. Se n'han fet dues versions, diürna i nocturna.

3bfe67b6 23e0 4be8 a1e0 658dadb92bb6

L’exposició municipal

L'estand municipal, a l'interior de la Carpa Saludable i Sostenible, vol recordar els orígens agraris de la Fira i la seva evolució al llarg de setanta-cinc anys d'història, al mateix temps que vol mostrar el compromís de Sant Boi per avançar cap a un model d'alimentació saludable i sostenible.

Els espais

La Fira recupera la majoria dels espais habituals. La zona del Mercadal acollirà la Fira de la cervesa i del vi (novetat) i el Vi Cult. A la plaça de l'Ajuntament hi haurà la Fira de Nadal i a la rambla de Rafael Casanova, la Fira del planter. L'espai d'automoció i la carpa comercial estaran al carrer de Baldiri Aleu. A la part central del parc de la Muntanyeta se situaran el Mercat d'Art Jove i la Carpa Saludable i Sostenible i la zona del llac es reserva a les actuacions i concerts.

Redacció / Fotos: LPdB-Aj. Sant Boi de Llobregat