Torna la fira Subirats Tasta’l

Imprimeix

La mostra de vins, caves, gastronomia i productes del territori arriba a la setzena edició amb moltes novetats i activitats per a tota la família

Subirats tornarà a ser la capital dels vins i caves, de la gastronomia i dels productes del territori i del municipi penedesenc. Aquest diumenge 28 de novembre, des de les deu del matí fins a les tres de la tarda, se celebrarà a Sant Pau d’Ordal el ja tradicional Subirats Tasta’l, que enguany arriba a la setzena edició.

subirats 1

El passat dimarts 23 de novembre es va presentar a l’Oficina de Turisme de Subirats. Àngels Pinyol, regidora de turisme, va explicar que enguany la fira compta amb “una àmplia representació d’expositors del municipi, entre elaboradors de vins i caves de Subirats; restaurants locals amb degustacions gastronòmiques i la participació especial del Gall del Penedès, així com artesans alimentaris de productes de la terra i un mercat d’artesania i art de Subirats acompanyat de les entitats del municipi.”

subirats 5

Novetats

Com a novetats de l’edició d’enguany s’amplia l’horari de la fira una hora i s’espaia el recorregut en un format més ampli que facilita el passeig pels expositors, el circuit agafa tot el carrer Ponent i la Plaça Subirats, un format més segur per repartir les diferents zones gastronòmiques de la fira.

Captura de pantalla 2021 11 26 a las 9.10.17

A més, aquest any es comercialitzarà la cistella de Subirats amb productes de proximitat del municipi, una cistella creada i comercialitzada per Caram Caram amb deu productes singulars i que remarca els productes km0 i dona visibilitat als petits productors del municipi. D’altra banda es fa una aposta per la mobilitat sostenible i s’habilita un aparcament a la zona esportiva de Lavern i l’estació de tren per venir caminant fins a Sant Pau d’Ordal pel carril de vianants. Totes les persones que escullin aquesta opció tindran un obsequi per bescanviar als estands de venda de tiquets.

Degustacions

Dins de la setzena edició hi haurà degustacions de vins i caves dels cellers de Subirats i degustacions gastronòmiques a càrrec del restaurant Cal Xim, restaurant El Racó del Pago, Cafè Centre Agrícola de Lavern, i la participació especial del Consell Regulador IGP Gall del Penedès i la gastronomia del municipi de Castell i la Gornal. Les zones gastronòmiques i la sala de tast comptarà amb la col·laboració especial de l’alumnat del Programa de Formació i Inserció de l’especialitat d’Auxiliar d’Hoteleria: Cuina i Serveis de Restauració, PFI La Forquilla.

subirats 2

Municipi convidat

La inauguració que tindrà lloc a la sala de Plens de l’Ajuntament de Subirats es farà amb la presència de Miguel Delgado, alcalde de Castell i la Gornal, municipi convidat enguany. Durant el recorregut inaugural es farà una desfilada del folklore de tots dos municipis que comptarà amb els dracs de Subirats i els dracs de Castellet i la Gornal. Aquesta població també disposarà d’un espai propi a la fira per donar a conèixer la seva gastronomia, productes de proximitat i recursos turístics.

Activitats

10 i 12 hores – Caminada guiada de natura. Passejada per la ruta de la Pedra i la Memòria per descobrir l’entorn. A càrrec d’Edulis. Sortida des del punt d’Informació de la Mostra. Durada: Entre 1 hora i 1 h i 30 minuts. Activitat adreçada a famílies. Gratuïtat per a menors de 16 anys acompanyats d’un adult. Preu adult: 4€ Inclou: guia, assegurança i obsequi.

subirats 3

10, 11, 12 o 14 hores – Passejada en bicicleta elèctrica. Ruta autoguiada en bicicleta elèctrica per la ruta del Mirador. A càrrec de Bikemotions. Sortida des del punt de lloguer de bicicletes. Durada: 1 hora. Preu: 15 euros. Inclou: bicicleta, casc, assegurança resp. civil empresa i itinerari.

10.30h – Tast guiat d’olis Tast d’olis de Subirats de diferents productors. A càrrec de Joan Papaseit, especialista en olis. Col·labora: Duc de Foix, Esteve i Gibert Viticultors, Fèlix Massana Ràfols, Molí Coloma – Finca la Boella i Oli Ferré Amell. Col·laboració especial de l’alumnat del PFI La Forquilla. Durada: 45 minuts. Preu: 6 euros.

11.00h – Tast guiat de vins blancs xarel·los  Tast guiat de quatre vins blancs de varietat xarel·lo dels cellers de Subirats. A càrrec de l’enòleg Lluís Ràfols. Col·labora: Albet i Noya, Casa Ravella, Enlaire vins i Llopart. Col·laboració especial de l’alumnat del PFI La Forquilla. Durada: 45 minuts. Preu: 8 euros.

12.00h – Tast guiat d’escumosos premis Vinari 2021 Tast de quatre escumosos de Subirats premiats a l’edició dels premis Vinari 2021. A càrrec de l’enòleg Lluís Ràfols. Col·labora: Cava Bertha, Cava Guilera, Covides i Sumarroca. Col·laboració especial de l’alumnat del PFI La Forquilla. Durada: 45 minuts. Preu: 10 euros.

subirats 6

13.30h – Maridatge Cistella de Subirats Tast de quatre tapetes de productes de Subirats km 0 maridades amb 4 escumosos de Subirats. A càrrec de Caram Caram. Col·labora: Les Filos, Vinyet, 7 Pots, Ca l’Estevet, Cal Quim, Cal Pelegrí, Oli Ferré Amell, Batllori, Celler Eudald Massana, Celler Carol Vallès i Oliver Viticultors. Col·laboració especial de l’alumnat del PFI La Forquilla. Durada: 1h 30 minuts. Preu: 12 euros.

9 a 15h – Viu l’experiència Pedala i Tasta! Vine en tren a la fira i agafa una bicicleta per circular de manera sostenible per les rutes de Subirats. Recorregut en tren, arribada a l’estació de Lavern-Subirats i benvinguda a Enobicing Penedès per recollir la teva bicicleta de lloguer. En ruta pedala i descobreix els cellers de Subirats amb tast de 2 vins/escumosos i petit aperitiu inclòs. Col·labora: Bikemotions, Enobicing Penedès, Renfe Rodalies i els cellers participants. Durada: 3 a 4 hores. Preu: 35 euros. Inclou: bicicleta elèctrica, casc, assegurança resp. civil, servei de gestió, assistència en ruta, app de les rutes de Subirats, tast i aperitiu en un celler. Descompte del 20% en la compra del producte Pedala i Tasta aplicable durant el dia de validesa del bitllet de tren. (Reserva anticipada mínim 2 persones) A la fira et guardem la bici a la carpa de Bikemotions.

Com cada any els més petits podran gaudir d’activitats i tallers infantils amb jocs gegants, taller de pintura i vi, visita guiada a la vinya dels nens i una tirolina a càrrec de l’escola de natura Cuabarrada del Parc Natural del Foix.

El preu de 8 tiquets degustació és de 6€ i el preu de la copa és de 3€. Com a novetat de l’edició d’enguany es podran adquirir els tiquets, la copa i les activitats anticipadament a través de la plataforma de comercialització penedesturisme.cat, la venda online estarà disponible fins al divendres 26 de novembre a les 20 hores.

Per a més informació podeu consultar el web municipal: https://subirats.cat/16e-subirats-tastal/

Redacció / Fotos: Arxiu