La Regió Policial Metropolitana Sud celebra el Dia de les Esquadres

Imprimeix

L’acte, que s’ha celebrat al teatre de La Passió d’Olesa de Montserrat, estava totalment ple de gom a gom de convidats i familiars

El teatre de La Passió d’Olesa de Montserrat ha acollit avui l’acte institucional del Dia de les Esquadres de la Regió Policial Metropolitana Sud (RPMS), amb un ple de gom a gom de convidats i familiars de les deu àrees bàsiques policials que integren la regió. Amb aquest acte institucional es fa un reconeixement a la feina diària de tots els comandaments, caporals i agents que vetllen per la seguretat dels municipis que integren les comissaries de la Regió Metropolitana Sud.

FCOjEftVQBQxIYL

Un acte presidit pel secretari general del Departament d’Interior, Oriol Amorós, acompanyat de l’alcalde, Miquel Riera. També han assistit el Major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, el cap de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial, el comissari Carles Anfruns, el cap i el sotscap de la Regió Policial Metropolitana Sud, comissari Eduard Sallent i intendent Joan Carles de la Monja, entre d’altres autoritats i comandaments del cos de Mossos d’Esquadra.

Captura de pantalla 2021 10 21 a las 17.06.25

Felicitacions, medalles i agraïments

En el transcurs de l’acte s’han lliurat 183 felicitacions a membres del cos de Mossos d’Esquadra, disset felicitacions a membres de Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, 11 felicitacions a membres del servei d’administració. Cal esmentar que també s’han lliurat 17 felicitacions a ciutadans i empreses.

Així mateix, en el marc de l’acte s’han lliurat vint medalles a membres del cos de Mossos d’Esquadra, a la Jutgessa del Jutjat d’Instrucció número 2 de l’Hospitalet de Llobregat, al cap de la Policia Local de Sant Pere de Ribes, al cap de la Policia Local d’Abrera i al ciutadà Muhammad Imram Shahzad.

bec58e56 8d28 45fd a293 f70bc9f5f192

També s’han lliurat vuit agraïments a la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet de Llobregat, a l’excap de la Policia Local de Vilanova i la Geltrú, a l’excap de seguretat del Grupo Banco Santander, a l’Associació de voluntaris/es de Protecció Civil de l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat, al president de la Federació d’Associacions de Veïns de l’Hospitalet de Llobregat, als Comerciants de La Florida, a l’Associació Donants de Sang i al director d’Infraestructures i Serveis de l’Hospital Sant Joan de Déu.

414a3d0e 25e8 4fa1 8b6f d6818936d816

cap metrosud


El comissari cap de l’RPMS, Eduard Sallent, en el seu discurs ha remarcat com un dels principals objectius del cos la prevenció en l’àmbit de les violències, com són els delictes de violència sexual, masclista i d’odi i discriminació. Tanmateix, ha destacat que objectivament les dades mostren la millora en els índexs de seguretat i el notable descens dels fets delinqüencials. Així mateix, ha posat especial èmfasi en la derivació de la creixent preocupació de la ciutadania per fets relacionats amb la convivència i l’ús de l’espai públic en detriment dels fets estrictament delictius.

També va intervenir l’alcalde d’Olesa de Montserrat, Miquel Riera, que va destacar la importància del municipi hagi acollit aquesta jornada "és una oportunitat per posar al mapa Olesa i els seus equipaments, i promocionar el municipi, i alhora també és una oportunitat per adreçar-nos als cossos de seguretat i demanar ràtios més altres de Mossos al nostre territori" ha explicat, i ha afegit "amb aquests reconeixements es posa en valor la feina i la col·laboració que fan Mossos i Policia Local i altres cossos de seguretat, per les feines destacades sobretot en matèria antiterrorista i de defensa dels valors democràtics. Aquest és un agraïment als i les agents i també a les seves famílies."

FCOAFttXEAQYjfO

D’altra banda, el secretari general del Departament d'Interior de la Generalitat, Oriol Amorós, ha volgut destacar en el seu discurs la feina feta pels Mossos en els darrers mesos de pandèmia "aquest acte és un agraïment a la vocació de servei públic, al compromís amb les persones en la defensa de les garanties de drets i llibertats de la ciutadania,  i sobretot, al reconeixement a la gran tasca feta en pandèmia, on els mossos i mosses sempre hi han sigut, amb els patrullatges, fent molta tasca assistencial, atenent els més vulnerables i havent d'implementar mesures restrictives de drets fonamentals que mai haguéssim pensat, i ho han fet amb responsabilitat. Moltes gràcies per la tasca feta en aquests mesos tan complicats”. Amorós també ha destacat la compra de 400 cotxes policials per renovar el parc automobilístic, així com la incorporació de nous mossos i mosses en un futur proper. A més, ha anunciat una nova uniformitat abans de l’estiu i ha afegit que “s’està treballant amb el tema de la jubilació anticipada.”

Exposició

A més, en aquestes Esquadres, els assistents a l’acte han pogut gaudir d’una exposició sobre la història dels Mossos d’Esquadra, amb imatges, llibres i documents originals de diferents èpoques del cos de Mossos d’Esquadra, juntament amb tres mossos habilitats amb els uniformes corresponents a les guerres carlines, els miquelets i la granota emprada durant la Guerra Civil espanyola, aportats pel Grup del Servei Històric dels Mossos d'Esquadra. Una exposició organitzada per Miquel Ruiz, caporal de l’Àrea de Comunicació de la Regió Policial Metropolitana Sud.

e5654042 b222 4def b556 1a5a69764fd6

view 2

55f75bd3 0023 4245 8894 d03b8876e306

photo 2021 10 21 11 46 54

foto expo mossos

També hi ha hagut moments per la música on s’ha interpretat les cançons “És la moreneta” d’Antoni Carceller i “Que tingueu sort” de Lluís Llach.

Redacció / Fotos: Aj. Olesa de Montserrat-Mossos d’Esquadra-LPdB