Levi Díaz vol conquerir Europa amb la seva veu i "l'etern somriure"

El cornellanenc ja està preparant la seva participació en l’Eurovisió Júnior 2021

Levi Díaz continua en un somni que no vol despertar. El guanyador de la sisena edició de La Voz Kids ha estat escollit per RTVE com a representant d’Espanya a Eurovisió Júnior 2021, que se celebrarà el pròxim 19 de desembre a París. El cornellanenc prendrà el relleu de Soleá, la darrera representant nacional en el certamen.

DSC 5735 1

Després que la seva gran veu i de “l’etern somriure” li van permetre captivar els espectadors i al jurat guanyant fa menys de dos mesos el concurs d’Antena 3, ara vol enlluernar a Europa. “A més de continuar amb la meva formació com a cantant amb classes de tècnica vocal, piano i ball, m’estic preparant de valent per a fer un bon paper en l’edició d’enguany d’Eurovisió Júnior”, explica. El jove cornellanenc no ho tindrà gens fàcil i tindrà el llistó molt alt, ja que els darrers representants espanyols sempre han ocupat posicions capdavanteres en la votació: “No estic pressionat per estar entre els millors concursants, perquè cantar és una cosa que sempre m’ha agradat i és natural en mi. Però reconec que hi haurà molta competència i m’hauré d’esforçar molt.”

DSC 5740 1

Des que va ser escollit per anar a Eurovisió Júnior, el treball s’ha intensificat. Actualment està treballant en la cançó amb la qual participarà en aquest esdeveniment musical juvenil. Una cursa contrarellotge que ho continua compaginant-t’ho amb els seus estudis. “No és una tasca fàcil i seran mesos molt durs, però cal fer un esforç perquè és el que sempre he somiat. Estic molt il·lusionat.”, diu. Una vegada hagi gravat el vídeo, tocarà la promoció de la cançó i la preparació de la seva actuació a París. De fet, a l’edició d’enguany haurà d’actuar amb públic després de no poder fer-se l’any passat per la crisi sanitària del coronavirus.

DSC 5768 1

La resta de països que intentaran emportar-se el mini micròfon de vidre són Albània, Armènia, l'Azerbaidjan, Bulgària, França, Geòrgia, Itàlia, Irlanda, Kazakhstan, Macedònia del Nord, Malta, Països Baixos, Polònia, Rússia, Sèrbia i Ucraïna.

DSC 5712 1

Una carrera meteòrica

Fa poc de més d’un any que Levi Díaz era un autèntic desconegut per a tothom, i ara tota una estrella juvenil. Els seus primers passos en el món musical va ser amb vuit anys “quan em van regalar la meva primera tauleta. Em vaig descarregar YouTube i passava temps veien vídeos musicals d’actuacions curtes. En un d’aquests vídeos em va captivar una actuació d’Alexandra Burke amb la cançó Hallelujah. Arran d’aquí vaig decidir provar aquesta cançó encara que no sabés cantar. Ho vaig provar i desafinava molt”. A poc  a poc, però va anar aficionant-se a cantar i després de provar diferents esports d’arts marcials es va centrar únicament a perfeccionar la seva veu en una escola de cant de Sant Boi de Llobregat. “Els meus pares em van apuntar i ràpidament la professora va veure que tenia aptitud i condicions. Em va dir que era un diamant en brut”, indica.

DSC 5937 1

Amb el control cada vegada més de la seva veu van arribar les primeres participacions en concursos. La primera gran alegria va ser ben aviat guanyant La Veu de Cornellà en la categoria jove el 2019, a més de rebre el guardó del reconeixement del públic com a concursant més carismàtic. “Per a mi tot això era un joc. Sempre he cregut que hi ha veus millors que la meva. Guanyar un premi va ser molt estrany”. Tanmateix també va arribar primera decepció, amb la seva primera no selecció entre els concursants de la cinquena edició de La Voz Kids: “va ser el primer pal de molts que em donaran en el futur”. Levi Díaz confessa que paral·lelament al concurs d’Antena 3 es va presentar “d’amagat” a Got Talent de Telecinco. Però tampoc el van agafar tot i que “Risto Mejide em va dir que si ara cantava així amb la meva edat en un futur aniria a Eurovisió. A més em va dir que em volia veure en un concurs de nens i que fos a Telecinco. Això segon no es va complir, però el que va encertar va ser la primera cosa.”

DSC 5784 1

Les paraules de Melendi, que l’animava a presentar-se de nou, “em van esperonar a repetir l’experiència”. Finalment, un any després va ser seleccionat amb un final que tots coneixem. “L’experiència a La Voz Kids va ser increïble, tant pels companys, com pels coaches com pels vocals coaches. Per la meva part mai va haver-hi rivalitat entre els participants. De fet encara mantinc l’amistat amb molts dels nois que van concursar.”

DSC 5694 1

Família i amics

Un puntal molt important de l’èxit de Levi Díaz en el món de la cançó ha estat la seva família. El seu pare i la seva mare sempre han estat en els bons però també en els mals moments fent-li suport incondicional. “El que la família estigués sempre al meu costat ha estat fonamental per a mi, i són part dels meus èxits”, destaca. A més els seus amics també han estat al seu costat en tot moment: “S’han portat genial i han fet que la meva vida fos normal abans i després de guanyar el concurs d’Antena 3, ja que no ha canviat molt.”

DSC 5960 1

Levi Díaz té molt clar que cal tenir un pla B a la vida perquè el món musical és molt competitiu i de futur incert. “Per a mi els estudis són fonamentals. Tinc clar que vull anar a la Universitat de Barkeley i estudiar per ser pilot d’avió. A més també vull tenir una carrera de llenguatge musical. Tot i que sóc conscient que caldrà molt sacrifici m’agradaria dedicar-me al món de la cançó, però cal tenir un pla B si no arribo.”

Marçal Fontanals / Fotos: Miguel Ángel Tabernero

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix