El Basket Almeda fa història i guanya la Lliga Catalana LF2

Les cornellanenques es van imposar a la final a l’Unilever Viladecans BF per 49-52

La temporada 2021-2022 no ha pogut començar de la millor manera per al Basket Almeda. El seu equip sènior es va proclamar, per primera vegada, campió de la Lliga Catalana LF2. Una fita història per aquesta entitat modesta de Cornellà de Llobregat. Les noies de Fernando Gordo es van imposar a l’Unilever Viladecans BF per un ajustat 49-52 en un partit que s’ha jugat al Pavelló Municipal d’Esports Joan Creus de Ripollet. Un duel intens i emocionant entre dos equips de la nostra comarca.

almeda campiones 2

El desencert ofensiu i el domini de les defenses van marcar els primers instants de la final. Al minut 5 el resultat era d’empat a quatre, amb només dues jugadores sumant punts al marcador: Sílvia Marceló per part viladecanenca i Mar Pacheco per les de Cornellà. Els següents cinc minuts, però, van ser de domini clar de les jugadores de Fernando Gordo, que van començar a entonar-se en atac mentre l’Unilever Viladecans BF va seguir totalment encallat. L’equip que entrena Enric González no va sumar cap més punt en el primer quart (2/14 tirs de camp) i l’Almeda ho va aprofitar per clavar un parcial de 0-12 i marxar en el marcador (4-16). L’encert de Carlota Díaz-Guerra (10 punts) va rellançar encara més el conjunt de Cornellà, que va arribar a manar de 18 punts (5-23) després d’ampliar el parcial fins a un increïble 1-19. Un triple d’Irene Agout va trencar prop de vuit minuts de sequera de l'Unilever, que va revifar en l’esprint final del segon quart per arribar ben viu al descans. Amb 14-29 al marcador, un parcial de 9-2, culminat amb un triple de Paula Curto, va deixar l’avantatge del Basket Almeda en només 9 punts (23-31).

almeda campiones 3

Que la final encara estava per decidir va quedar ben clar en un tercer quart de molta lluita i igualtat, on el Basket Almeda, tot i mantenir-se sempre al davant, ja no es va trobar tant còmode davant d’un Unilever Viladecans BF que a poc a poc va anar retallant les diferències (36-40). Les de Fernando Gordo van poder tancar el quart per davant (36-42), però conscients que l'equip d'Enric González havia tornat definitivament al partit.

almeda campiones 4

L’escenari no va canviar en un darrer quart d’infart i de molts nervis, on tot es va decidir en l’últim sospir. L’Unilever Viladecans BF, en diverses ocasions, es va situar a només 2 punts (42-44, 46-48 i 48-50) i fins i tot sobre la botzina va tenir un triple per enviar el partit a la pròrroga. El darrer tir de Paula Curto, però, no va entrar i el Basket Almeda, que en els minuts de la veritat va trobar l’encert de Carlota Díaz-Guerra, autora de dues cistelles clau, va poder segellar la victòria i el títol (49-52). D'aquesta manera, les cornellanenques van agafar el relleu del Barça CBS, campió de la competició l'any passat.

almeda campiones 5

El president del Basket Almeda, Manolo Estepa, va comentar al final del partit que “si fa 39 anys quan vaig arribar al Basket Almeda algú m'hagués dit que algun dia guanyaríem una Lliga Catalana l'hauria enviat a passeig. Avui l'hem aconseguit i la felicitat que sentim és infinita. L’ADN Almeda en la seva màxima expressió. Gràcies a tants per tant.”

almeda campio 6

En la lluita per al tercer i quart lloc, l’EKKE CB Lleida es va imposar al Germans Homs-UE mataró per 69-73.

MVP

La jugadora del Basket Almeda, Carlota Díaz-Guerra, autora de 16 punts i clau en els minuts finals, va rebre el guardó d'MVP com a millor jugadora de la final. Per part viladecanenca, la màxima anotadora ha estat Sílvia Marceló, amb 11 punts.