Què podem fer i què no?

Imprimeix

L'aixecament del confinament comarcal, la reobertura dels restaurants als centres comercials i l'ampliació d'aforaments en activitats esportives i religioses són algunes de les mesures que han entrat en vigor

 

Segons la resolució signada pels consellers de Salut, Alba Vergés, i d'Interior, Miquel Sàmper, aquestes són les restriccions vigents des d'avui a Catalunya i al Baix Llobregat:

MOBILITAT

- Territori de Catalunya: mobilitat permesa a tota Catalunya, però restringida l'entrada i sortida de la comunitat sense motiu justificat.

Ez1e PJX0AEtPZk

ACTIVITATS SOCIALS

- Limitació de sis persones en trobades socials tret que es tracti de convivients. No obstant això, les reunions o trobades familiars i de caràcter social que tinguin lloc en espais tancats, incloent els domicilis, es recomana que es restringeixin sempre que sigui possible i es limitin a visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.

salut alba discapacitat pandemia retrobaments

CONFINAMENT NOCTURN

- Es manté el toc de queda nocturn i no es pot circular pel carrer des de les 22.00 a les 06.00 hores, excepte per causes justificades.

EMPRESES

- S'ha de fer teletreball, excepte quan no sigui possible.

- Suspensió de congressos, convencions, fires i activitats assimilables.

HOSTALERIA

- Terrasses: obertes amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07.30 a 17.00 hores. Resta d'horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.

- Interiors: oberts amb el 30% de l'aforament, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07.30 a 17.00 hores. Resta d'horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.

EzU3Q0xVUAMAX03

ACTIVITATS CULTURALS

- Oberts: cinemes, teatres, circs, auditoris i sales de concerts, amb un 50% de l'aforament i un màxim de 500 persones, o de 1.000 si la ventilació és reforçada. També oberts museus, biblioteques i sales d'exposició el 50% de l'aforament.

- Es poden reprendre: les activitats de cultura popular i tradicional, les gales, cerimònies de lliurament de premis i festivals. Els assistents han de romandre asseguts i s'han de respectar les mateixes limitacions d'aforament i les recomanacions de ventilació del punt anterior.

COMERÇ I CENTRES COMERCIALS

- 30% de l'aforament en petit comerç, establiments i centres comercials (inclosa la restauració fins a les 17.00 hores) i mercats no sedentaris que també podran obrir els caps de setmana independentment de la seva activitat.

ESPORT

- Instal·lacions i equipaments esportius d'interior i exterior: aforament del 50%. Sense ventilació i qualitat de l'aire reforçada limitació a 6 persones i ús de mascareta en activitats grupals. Es permet l'ús de vestidors.

- Competicions: permeses les categories internacionals, professionals, estatals i competicions que donen accés, a més de les lligues regulars de qualsevol edat. En aquestes competicions, menys les de bàsquet i futbol professional, està permesa la presència de públic amb la limitació del 50% d'assistents sempre amb seient preassignat.

Ez0OAkgXoAAVkpP

ACTIVITATS RECREATIVES

-Equipaments cívics: permeses activitats a l'aire lliure de tipus físic o d'entrenament de la memòria per a majors de 60 anys en grups d'un màxim de 6 persones.

- Oberts: Parcs infantils fins a les 20 h, amb un aforament del 50% i espais infantils lúdics d'interior amb un aforament del 30% i sense restauració.

- Salons de jocs, casinos i sales de bingo poden obrir amb limitació de l'aforament del 30%, amb un màxim de 100 persones, garantint la ventilació mínima. Si tenen sistemes de ventilació reforçada segons la normativa, el màxim s'amplia a 250 persones (dins del 30% de limitació de l'aforament). Els clients han de situar-se en grups de màxim 6 persones i una separació de 2 metres entre diferents grups. No poden obrir els serveis complementaris de bar i restauració.

201117 entrenamentsairelliuere

UNIVERSITATS I ESCOLES

- Universitats: en les activitats teòriques presencials es podrà considerar l'augment de la presencialitat simultània restringida fins a un màxim del 30% de l'alumnat de cada universitat.

- Ensenyaments de règim general reglats, incloses escoles de música i dansa autoritzades: reducció de l'activitat presencial.

- Batxillerat, cicles formatius, ESO, primària i infantil: presencialitat plena.

- Activitats extraescolars: permeses les activitats extraescolars, d'oci i esportives des de cicle infantil fins a batxillerat i cicles formatius que es realitzin dins o fora dels centres educatius amb un màxim de 6 persones (a excepció de les que preservin el grup bombolla).

- Permesos els desplaçaments i sortides del centre escolar amb pernoctació sempre que no trenquin el grup bombolla. 

 

Redacció / Fotos: Protecció Civil-Mossos d’Esquadra-Arxiu-Aj. Castelldefels