El Govern decideix obrir ‘fronteres comarcals’ per facilitar la mobilitat

Imprimeix

A partir del dilluns 26 d’abril i fins el 3 de maig també tornen les classes presencials als estudis post obligatoris, augmenta l’aforament en les activitats esportives i actes religiosos, s’obren els espais infantils lúdics, es permet l’obertura dels restaurants dels centres comercials i es normalitza l’obertura de tots els comerços

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat que el Procicat ha decidit flexibilitzar algunes mesures a causa de la situació estable en què es troba la pandèmia. Tot i això, ha recordat que les unitats de cures intensives continuen per sobre el llindar de 500 pacients i que per això cal continuar amb molta precaució i evitar al màxim les interaccions socials”.

53fd020d e04b 48b4 8d32 504e83ea3249

Aquesta flexibilització s’iniciarà el dilluns 26 d’abril i tindrà una vigència de 7 dies, fins a les 0.00h del 3 de maig. Com en el transcurs de la pandèmia, seran avaluades contínuament en funció de l’evolució de les dades epidemiològiques.

Obertura

Segons Vergés les dades epidemiològiques són bones i això permet al Govern fer un pas endavant”. En aquesta línia, el dilluns 26 d’abril ja hi haurà lliure circulació a Catalunya i per tant es reobre el perímetre comarcal.

bachillerato internacional salesians sarria

A banda de la mobilitat, es recuperen les classes presencials als estudis post obligatoris com el Batxillerat i els cicles formatius. Pel que fa a les activitats esportives amb públic i els actes religiosos, l’aforament passa del 30% al 50%. I també s’habilita l’obertura dels espais infantils lúdics amb un 30% de la seva capacitat i sense l’obertura dels serveis de bar o de restauració.

isyjmhddgqoxiuvu4gz5

Finalment, aquesta flexibilització també preveu l’obertura dels restaurants dels centres comercials que fins ara estaven tancats amb les mateixes condicions que la resta, és a dir, amb un horari de les 7.30h a les 17h. A més, es normalitza l’obertura de tots els comerços en tota la seva superfície, cosa que fins ara només es podia obrir fins a una superfície de 800 metres quadrats. Tot i això, es manté el 30% de l’aforament en aquests espais comercials.

EynT0DRXAAE7Y99

Dispositius policials

El comissari dels Mossos d'Esquadra, Joan Carles Molinero, ha destacat que "aquest cap de setmana encara estarà vigent el confinament comarcal i, per aquest motiu, es mantindran  els dispositius per garantir aquest confinament i les restriccions de mobilitat". Molinero a més, ha recordat que "també continuen vigents les mesures de confinament nocturn per la qual cosa continuaran els dispositius per garantir aquestes restriccions", al mateix temps que ha posat en valor "la col·laboració amb les Guàrdies Urbanes i Policies Locals amb les quals treballem conjuntament per evitar festes il·legals o botellots", ha afegit.

Redacció / Fotos: Arxiu-Ajuntaments-Splau-Depatament Salut